Ринок США: огляд і прогноз на 27 жовтня. Загроза нового локдауна провокує втеча від ризику

Ринок напередодні

Торги 26 жовтня американські фондові майданчики завершили в мінусі. Індекс S&P 500 впав на -1,86%, до 3401 пункту, Dow Jones просів на -2,29%, NASDAQ опустився на -1,64%. Інвестори вважають за краще фіксувати позиції перед піком сезону звітів через побоювання з приводу погіршення епідеміологічної ситуації в США і Європі. 

Новини компаній

· Звіт корпорації SAP (-23,2%) розчарував інвесторів. Топ-менеджмент знизив прогноз по виручці на четвертий квартал через відновлення карантинних обмежень в ряді регіонів.

· Zoom Video (ZM: +1,2%) впровадила наскрізне шифрування відеодзвінків.

· Результати Hasbro (HAS: -9,4%) виявилися на рівні очікувань, але гірше, ніж у конкурента Mattel (MAT: -2,9%), акції якого раніше виросли після звіту.

Ми очікуємо

Сьогодні світові фондові майданчики демонструють змішану динаміку. У центрі уваги учасників торгів перспективи нових обмежувальних заходів в Європі, які можуть загальмувати відновлення економіки в регіоні і в світі. Влада Німеччини і Франції обговорюють введення «легкого» локдауна, який передбачає закриття закладів громадського харчування та деяких непродовольчих магазинів в ряді міст, а також скасування публічних заходів. США стикаються з проблемою нестачі місць для госпіталізації хворих. У 19 штатах стаціонари заповнені більш ніж на 70%. У той же час надія на швидку появу вакцини від коронавірусу утримує інвесторів від масштабних розпродажів.

На цьому тижні запланована публікація звітності більше 180 компаній з індексу S&P 500, в числі яких Apple, Amazon, Alphabet та інші. Ці релізи забезпечать ринок свіжим драйвером. Сьогодні в центрі уваги квартальні результати Microsoft, які вийдуть після закриття сесії. З огляду на збереження низки чинників невизначеності, що обмежують апетит до ризику, реакцію інвесторів на публікацію звітів важко передбачити. Топ-менеджмент деяких корпорацій може взяти приклад з німецької SAP і проявити обережність в прогнозах.

· Азіатські фондові індекси закрилися без єдиної динаміки. Японський Nikkei знизився на -0,04%, гонконгський Hang Seng впав на -0,53%, а китайський CSI300 виріс на +0,17%. 

Європейські індекси пішли в червоний сектор. EuroStoxx 50 втрачає -1%.

Ставка по 10-річним трежеріс знижується до 0,80%. Ф'ючерс на нафту Brent опустився до $40,5. Золото дешевшає до $1900.

Очікуємо, що S&P500 в ході майбутньої сесії буде консолідуватися в діапазоні 3340-3440 пунктів.

Новини економіки і макростатистика

Сьогодні варто звернути увагу на статистику по базовим замовленнях на товари тривалого користування у вересні. Консенсус передбачає зростання на 0,4% після 0,6% в серпні. Однак виробництво промислового устаткування в вересні скоротилося на -1,2%, тому попит на товари тривалого користування теж міг зменшитися, так як між цими двома показниками є жорстка кореляція. 

Звіти

Сьогодні звіт за третій квартал опублікує Microsoft (MSFT). Згідно з консенсус-прогнозом аналітиків, виручка провідного світового розробника програмного забезпечення виросте на +8,2%, до $35,76 млрд, а скоригована EPS підвищиться на +11,6%, до $1,54. Кращий результат, за нашими розрахунками, повинен показати сегмент Intelligent Cloud. Його зростання буде двозначним завдяки сегменту хмарних обчислень Azure, доходи від якого збільшаться на +40-45%. Ми не очікуємо істотних сюрпризів від звітності. У фокусі інвесторів буде прогноз фінансових показників на наступний квартал і 2021 рік.

Також сьогодні будуть опубліковані результати Pfizer (PFE). Очікується, що виручка фармгігантів скоротиться на -3%, до $12,31 млрд, а EPS знизиться з $0,75 до $0,71. Ми розраховуємо на продовження зростання виручки в сегменті біофармацевтики завдяки розширенню частки ринку у нових препаратів і прагненню компанії до консолідації бізнесу в цьому сегменті. Торішня дивестиція сегмента споживчих товарів для здоров'я і конкурентний тиск на продукти Upjohn, швидше за все, приведуть до продовження зниження виручки в порівнянні з торішнім рівнем. Цілком можливо, що компанія поділиться результатами випробування антиковідної вакцини.

Технічна картина

Технічно S&P500 демонструє перші ознаки перехоплення короткострокової ініціативи «ведмедями», але для підтвердження цієї тенденції необхідна глибша просадка. Вчорашня сесія завершилася нижче 50-денної ковзної середньої, але значно вище мінімуму дня, тобто покупці поки не готові здаватися. Підтримка була знайдена на нижній межі рівновіддаленого каналу, що утворює фігуру «прапор». За своїм характером це корекційна, а не розворотна фігура. Проте спадного пробою «прапора» призведе до розпродажу, тому рекомендуємо залишатися подвійно обережними в поточній ситуації.

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»