Ринок США: огляд і прогноз на 28 грудня. Економіка США отримала довгоочікуваний пакет стимулів

Ринок напередодні

Торги 24 грудня американські фондові індекси завершили у зеленій зоні. Індекс S&P500 піднявся на 0,35%, до 3690 пунктів, Dow Jones додав 0,23%, а NASDAQ - 0,29%. Новинний фон напередодні Різдва був слабо насиченим. Перспективи фіскальних стимулів продовжили надавати підтримку. Технологічний сектор виступив одним з лідерів зростання із результатом 0,75%, тоді як енергетичний сектор виглядав найбільш слабким і втратив 0,63%.

Новини компаній

Державне управління ринкового регулювання КНР запідозрило корпорацію Alibaba Group (BABA: -13,4%) в порушенні антимонопольного законодавства. Одночасно з цим Народний банк Китаю вимагає реформувати бізнес фінтех-підрозділу Alibaba Ant Group.

FDA поставило на паузу клінічні випробування антиковідної вакцини, розробленої Altimmune (ALT: -9,3%) і вимагає надати додаткові дані.

Ми очікуємо

Сьогодні світові фондові майданчики демонструють переважно позитивну динаміку. У неділю, 27 грудня, президент Дональд Трамп підписав закон про заходи підтримки економіки обсягом $900 млрд. Він включатиме одноразові виплати американцям в обсязі $600 на людину. Раніше президент наполягав на збільшенні обсягу виплат до $2000. Голосування в Конгресі з цього питання відбудеться сьогодні. Втім, малоімовірно, що ініціативу підтримають республіканці. Схвалення пакету стимулів Трампом є позитивом для фондового ринку, але частково дані очікування вже були закладені в котирування, і в короткостроковій перспективі нових стимулів не очікується. Таким чином, реакція ринку на ці події буде досить обмеженою, особливо з огляду на понижені волатильність і торгові обсяги.

Увага інвесторів буде поступово перемикатися з пакету стимулів на фронт боротьби з коронавірусом. За словами головного інфекціоніста США Ентоні Фаучі, «найгірше» ще попереду, оскільки свята викличуть стрибок захворюваності COVID-19. Втім, найбільше інвесторів зараз цікавить швидкість вакцинації населення, адже якщо вона не буде відповідати початковим планам, це призведе до корекції у циклічних секторах.

Азіатські фондові майданчики закрилися переважно в плюсі. Японський Nikkei піднявся на 0,74%, китайський CSI300 додав 0,44%, а гонконгський Hang Seng втратив 0,27%. Європейські майданчики у зеленій зоні. EuroStoxx50 зростає на 0,9%.

Апетит до ризику невпевнений. Ставка за 10-річними трежеріс коливається біля 0,95%. Ф'ючерс на нафту Brent зростає до $51,8. Золото тримається вище $1880.

Очікуємо, що S&P500 сьогодні проведе сесію в діапазоні 3700-3725 пунктів.

Індекс настроїв

Індекс настроїв від Freedom Finance опустився до 55 зі 100. Показник все ще відображає надію учасників ринку на відновлення глобальної економіки в 2021 році.

Технічна картина

Технічно S&P500 схильний до консолідації. Торгова сесія напередодні не змінила загальну картину. Перед Новим роком волатильність буде залишатися низькою. Найближчий рівень підтримки - 3675 пунктів, рівень опору - 3725 пунктів. У наступні кілька торгових сесій очікуємо боковик у цьому діапазоні, якщо не з'являться нові значущі драйвери. Індикатори RSI і MACD продовжують формування «ведмежої» дивергенції, тому ризик корекції зберігається.

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»