Ринок США: огляд і прогноз на 28 вересня. Інвестори готуються до зростання волатильності

Новини компаній

Novavax (NVAX: +11,1%) повідомив про перехід на завершальний етап випробувань вакцини, а також про плани залучити 10 тис. Добровольців у Великобританії.

Квартальні результати Costco (COST: -1,6%) виявилися кращими за очікування, але інвестори вирішили зафіксувати позиції в перекуплених акціях компанії.

Amazon (AMZN: +2,5%) напередодні представив нові продукти, в числі яких відзначаємо хмарний ігровий сервіс Luna.

Ми очікуємо

Сьогодні світові фондові майданчики демонструють позитивну динаміку. У числі можливих факторів, що викликають оптимізм, стали коментарі Ненсі Пелосі у вихідні про ймовірність досягнення компромісу по новому пакету фіскальних стимулів. Ймовірно, голосування за новою версією законопроекту відбудеться на цьому тижні. Ми не очікуємо прийняття законопроекту, але певний прогрес в переговорах може бути досягнутий, що підтримає настрої інвесторів.

Також у вихідні президент США висунув кандидатуру Емі Коні Баррет на пост члена Верховного суду, а республіканці в Сенаті готуються до швидкої процедури схвалення. Оперативність в даному питанні важлива, так як вона впливає і на строки появи нових фіскальних стимулів.

Головною подією тижня стануть передвиборні дебати між Дональдом Трампом і Джо Байденом, які заплановані на вівторок. Сьогодні на цьому тлі волатильність може збільшитися. Крім того, в числі факторів зростання волатильності відзначаємо близькість до кінця 3 кварталу.

Азіатські фондові індекси закрилися в зеленій зоні. Японський Nikkei виріс на +1,32%, китайський CSI300 додав +0,26% і гонконгський Hang Seng піднявся на +1,04%. 

Європейські індекси зростають. EuroStoxx 50 додає +1,8%.

Апетит до ризику невпевнений. Ставка по 10-річним трежеріс збільшується до 0,67%. Ф'ючерс на нафту Brent зростає до $42. Золото знижується до $1850.

Очікуємо, що S&P500 в ході майбутньої сесії буде демонструвати схильність до зростання і спробує досягти області 3350-3375.

Технічна картина

Технічно S&P500 демонструє ознаки закінчення корекції, однак з упевненістю про це можна буде говорити тільки при закритті сесії вище рівня 3430 пунктів. Відзначаємо розвиток «бичачої» дивергенції по індикатору MACD, що вказує на ймовірність продовження висхідного руху в короткостроковій перспективі. Проте індикатор RSI все ще знаходиться нижче нейтрального рівня, що змушує проявляти обережність.

В полі зору

29 вересня звіт за підсумками 3-го кварталу (закінчується в серпні) представить один з провідних виробників елементів пам'яті в світі Micron (MU). Згідно консенсус прогнозу аналітиків, виручка Micron виросте на 20,9% (р/р), скоригований EPS збільшиться майже в 2 рази і складе $ 0,98. Висока динаміка фінансових показників очікується на тлі стійкого попиту і сильних цінових трендів як в сегменті пам'яті NAND, так і в DRAM. Ми не очікуємо істотних відхилень результатів від середніх прогнозних значень. Згідно з нашою оцінкою, основна інтрига для інвесторів полягає не в результатах за 3-й квартал, а в прогнозі на 4-й квартали поточного року - 13 серпня CFO компанії Девід Зінснер вказав на очікувану слабкість в останньому кварталі року. Ми вважаємо, що прогноз сильного попиту на кілька кварталів може надати істотну підтримку котируванням компанії, при цьому зберігаємо обережний погляд на цінові тренди на ринку пам'яті в перспективі 12 місяців.

1 жовтня квартальний звіт представить PepsiCo (PEP). Очікується, що виручка за підсумками кварталу склала $ 17,2 млрд, без змін до минулорічного значенням за аналогічний період, а EPS зменшиться до $ 1,49 в порівнянні з $ 1,54 роком раніше. У попередньому кварталі спостерігалося значне зниження попиту на продукцію компанії під впливом пандемії COVID-19. У прийдешньому звіті інвестори очікують побачити відновлення попиту. При цьому менеджмент PepsiCo попереджав про можливе продовження зниження маржинальності через додаткові витрати на відповідність вимогам епідеміологічної безпеки, а також через зміни в ланцюжку поставок, пов'язаних з коливаннями попиту на продукцію в різних регіонах. Компанія поки не оголошувала про скорочення витрат і інвестицій, що може говорити про впевнену фінансової позиції.

Також у четвер квартальні результати опублікує Constellation Brands, великий виробник алкогольних напоїв. Очікується, що виручка скоротиться на 6% і складе $ 2,2 млрд, при цьому EPS зменшиться з торішніх $ 2,72 до $ 2,50. Компанія показує досить стійкі результати в кризу. Слабка відвідуваність ресторанів і барів негативно відбивається на виручці, але інші канали продажів, в тому числі купівлі через сервіси доставки Instacart і Drizly, повинні показати добрі результати. Коментарі менеджменту по оптимізації портфеля брендів і прогнози щодо попиту на алкогольну продукцію будуть у фокусі уваги інвесторів.

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»