Ринок США: огляд і прогноз на 29 березня. Інвестори чекають новин податкової реформи

Ринок напередодні

Торги 26 березня американські фондові майданчики завершили в зеленій зоні. Індекс S&P500 виріс на 1,66%, до 3933 пунктів, NASDAQ підвищився на 1,24%, а Dow Jones піднявся на 1,39%. Позитив був обумовлений очікуванням подробиць плану інфраструктурних реформ Байдена, а також невеликим зниженням побоювань щодо прискорення інфляції. Технологічний сектор виявився в числі лідерів зростання, додавши 2,54%. У мінусі закрився тільки сектор комунікацій (-0,34%), що стало наслідком розпродажу акцій ViacomCBS і Discovery.

Новини компаній

L Brands (LB: +3,7%), що володіє брендом Victoria's Secret, поліпшила прогноз EPS за перший квартал на 50% завдяки зростанню споживчих витрат.

Виробник електрокарів NIO (NIO: -4,8%) оголосив про тимчасове зупинення однієї з складальних ліній у зв'язку із дефіцитом мікрочіпів.

Microsoft (MSFT: +1,8%) веде переговори щодо придбання сервісу голосових чатів Discord. Обсяг угоди може перевищити $10 млрд.

Ми очікуємо

Сьогодні світові фондові майданчики демонструють змішану динаміку. Однією з найбільш обговорюваних тем у вихідні стала новина про ліквідацію позицій інвестфонду Archegos Capital Management, яка призвела до обвалу акцій деяких китайських компаній і представників американської медіаіндустрії. Поки до кінця не зрозуміло, чи закрив фонд усі заплановані позиції, однак вважаємо, що цей фактор не чинитиме істотного впливу на сьогоднішній хід торгів на широкому ринку.

Танкер Ever Given вдалося зняти з мілини в Суецькому каналі, але вантажоперевезення поки не відновлено. Збої у світових ланцюжках поставок можуть негативно відбитися на результатах звітності деяких компаній, але вплив цього фактора на широкий ринок обмежений.

Прибутковості 10-річних трежеріс минулого тижня стабілізувалися, проте у найближчі дні їх динаміка буде залежати від новин про плани президента Байдена щодо інфраструктурних витрат. Детальна інформація з цього приводу повинна з'явитися 31 березня. Увага учасників ринку буде сконцентрована на питаннях підвищення податків. Відповідні ризики, на наш погляд, не враховано в поточних цінах акцій, оскільки влада США поки не конкретизувала свої плани в цьому відношенні. Рекомендуємо інвесторам проявляти обережність і продовжувати пильно стежити за динамікою 10-річних трежеріс.

Азіатські фондові майданчики закрилися переважно в зеленій зоні. Китайський CSI300 додав 0,18%, гонконгський Hang Seng втратив 0,05%, японський Nikkei піднявся на 0,71%. Європейський EuroStoxx50 додає 0,2%.

Апетит до ризику невпевнений. Ставка за 10-річними трежеріс коливається біля 1,65%. Ф'ючерс на нафту Brent тримається вище $64. Золото дешевшає до $1725.

Очікуємо, що S&P500 проведе майбутню сесію в діапазоні 3930-3980 пунктів.

Індекс настроїв

Індекс настроїв від Freedom Finance знизився до 65 зі 100. Показник відображає надію учасників ринку на відновлення глобальної економіки в 2021 році.

Технічна картина

Технічно S&P500 як і раніше знаходиться у висхідному тренді. Відскік від 50-денної ковзної середньої, що почався у четвер, продовжився у п'ятницю, і індекс широкого ринку впритул підійшов до історичного максимуму. Індикатори підтверджують силу покупців, однак для збереження висхідного імпульсу необхідно подолати рівень 3980 пунктів. У цьому випадку наступною метою для "биків" стане психологічно значуща відмітка 4000 пунктів.

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»