Ринок США: огляд і прогноз на 29 вересня. Дебати в центрі уваги

Ринок напередодні

За підсумками торгів 28 вересня американські індекси продемонстрували зростання. Індекс S&P500 додав +1,61%, досягнувши 3352 пунктів, Dow Jones підвищився на +1,51%, NASDAQ виріс на +1,87%. Всі 11 секторів закрилися на позитивній території. Енергетичний сектор став лідером зростання з результатом + 2,33%. Технологічний сектор додав 1,85% на тлі впевненого зростання напівпровідникових компаній.

Новини компаній

Uber (UBER: + 3,19%) виграв судовий спір на право мати ліцензію на роботу в Лондоні. Нова ліцензія буде діяти 18 місяців.

Поглинання в металургійній галузі: Cleveland-Cliffs (CLF: + 11,56%) купує американський підрозділ бізнесу ArcelorMittal (MT: + 10,59%).

Ми очікуємо

Сьогодні світові фондові майданчики демонструють змішану динаміку. Після закриття торгової сесії відбудеться довгоочікувана подія - перші передвиборні дебати Дональда Трампа і Джо Байдена. Складно передбачити, як учасники ринку відреагують на цю подію. Вважаємо, що різноспрямовані коливання - найбільш вірогідний сценарій.

Тим часом демократи представили нову версію законопроекту про нові заходи підтримки економіки обсягом $2,2 трлн, що на 200 млрд менше попереднього, але все ще набагато більше $1,5 трлн, на які можуть погодитися республіканці. Рух у бік компромісу виразно присутня, що підтримує настрої інвесторів. Переговори між партіями продовжаться сьогодні.

Влада США збираються купити і поширити близько 100 млн 15-хвилинних тестів на коронавірус в найближчі тижні, щоб прискорити відкриття навчальних закладів. Прискорення переходу до нормального життя позитивно відіб'ється на економіці.

Азіатські фондові індекси закрилися переважно в зеленій зоні. Японський Nikkei додав +0,12%, китайський CSI300 +0,22%, тоді як гонконзький Hang Seng втратив -0,85%. 

Європейські індекси помірно знижуються. EuroStoxx 50 втрачає -0,5%.

Ставка по 10-річним трежеріс знижується до 0,65%. Ф'ючерс на нафту Brent знижується до $42,1. Золото зростає до $1885. Очікуємо, що S&P500 в ході майбутньої сесії буде торгуватися різноспрямовано. Передбачуваний діапазон 3300-3375 пунктів.

Новини економіки і макростатистика

Сьогодні будуть опубліковані дані по індексу довіри споживачів від Conference Board за вересень. Очікується значення 89,2 проти 84,8, зафіксованого в серпні. Збільшення довіри споживачів від мінімумів цілком ймовірно, і це має особливо важливе значення перед початком традиційних осінніх розпродажів (Amazon Prime Day і Black Friday).

Технічна картина

Технічно S&P500 поступово поліпшується. Закриття торгової сесії напередодні відбулося вище низхідній трендової лінії і в безпосередній близькості з 50-денної ковзної середньої. Проте покупцям ще належить подолати цей динамічний рівень опору, щоб утримати крихку ініціативу. Індикатор RSI перейшов в нейтральну зону, що вказує на баланс між силами «биків» і «ведмедів».

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»