Ринок США: огляд і прогноз на 29 жовтня. S&P500 потрібен перепочинок

Ринок напередодні

Торги 28 жовтня американські фондові майданчики завершили глибоким падінням. Індекс S&P 500 впав на -3,53%, до 3271 пункту. Dow Jones втратив -3,43%, NASDAQ обвалився на -3,73%. Тригером, що викликав розпродаж, стало оголошення про масштабні карантинні заходи у Франції і Німеччині, через що відновлення економіки відкладається на невизначений термін. Всі 11 секторів S&P 500 завершили торги в червоній зоні. Технологічний сектор став аутсайдером, втративши -4,3% на тлі падіння котирувань Microsoft після квартального звіту.

Новини компаній

Акції UPS (UPS: -8,8%) впали, не дивлячись на сильні результати за третій квартал, так як позитив в основному вже був врахований в цінах після звіту конкурента FedEx.

Результати Microsoft (MSFT: -5%) виявилися кращими за очікування, але інвесторів насторожив слабкий прогноз виручки на наступний квартал.

Виручка і прибуток Mastercard (MA: -8,1%) недотягли до консенсусу через недостатній обсяг транскордонних переказів.

Ми очікуємо

Сьогодні світові фондові майданчики демонструють змішану динаміку. У фокусі уваги залишається погіршується епідеміологічної ситуація в США і Європі. Інвестори побоюються, що Іспанія, Італія, Великобританія слідом за Німеччиною і Францією також встановлять карантинні обмеження. У США захворюваність COVID-19 продовжує зростати, ми чекаємо нових максимумів до п'ятниці.

Поява ліцензованої вакцини, ймовірно, відкладається до січня. На цьому тижні очікувалася публікація результатів тестування антиковідної вакцини від Pfizer, але тепер стало відомо, що ці дані вийдуть тільки в кінці листопада. Головний епідеміолог США Ентоні Фаучи стверджує, що компанії зберуть достатню інформацію про дії вакцини для екстреного схвалення регулятором (FDA) в кращому випадку в грудні. Таким чином, ринок тимчасово позбувся фактора підтримки, який раніше утримував його від масштабних розпродажів. Невизначеність, пов'язана з президентськими виборами, як і затягування з прийняттям програми стимулюючих економіку заходів також чинять тиск на котирування.

Сьогодні після закриття буде опублікований великий блок корпоративних звітів, який надасть ринку свіжий драйвер. Інвестори різко негативно реагували на будь-яку слабкість і уже вийшли звітності, тому ми закликаємо до особливої обережності.

Азіатські фондові біржі торгуються без єдиної динаміки. Японський Nikkei знизився на -0,37%, гонконгський Hang Seng опустився на -0,49%, а китайський CSI300 виріс на +0,75%. Європейські майданчики консолідуються. 

EuroStoxx 50 опускається на -0,6%.

Апетит до ризику слабкий. Ставка по 10-річним трежеріс зростає до 0,78%. Ф'ючерс на нафту Brent опустився нижче $38,5. Золото дешевшає до $1880.

Очікуємо, що падіння S&P500 в ході майбутньої сесії призупиниться і він буде консолідуватися в діапазоні 3200-3350 пунктів.

Новини економіки і макростатистика

Сьогодні буде опублікована перша оцінка динаміки ВВП за 3-й квартал. Очікується зростання на +31% в річному вираженні після падіння на -31,4% за квітень-червень. Найбільший внесок у відновлення позитивної динаміки базового показника економіки внесло збільшення споживчих витрат. Вважаємо, що великого сюрпризу від цієї статистики очікувати не варто, тим більше що увагу інвесторів зараз зосереджено на погіршенні перспектив зростання ВВП в поточному кварталі через негативний вплив нової хвилі пандемії.

Звіти

Сьогодні звіт за третій квартал опублікує Facebook (FB). Консенсус закладає зростання виручки на +12%, до $19,8 млрд, при зниженні EPS з торішніх $2,12 до $1,90. Ми чекаємо позитивного сюрпризу від фінансових показників компанії, так як звіти Snap і Pinterest вже продемонстрували несподівано високий попит на цифрову рекламу в липні-вересні. Також розраховуємо, що в релізі відіб'ється позитивна динаміка сервісу Facebook Shops.

Квартальні результати також представить Amazon (AMZN). Очікується зростання виручки на +32,6%, до $92,78 млрд, де підвищенні EPS з $4,23 до $7,41. Згідно з оцінками Digital Commerce 360, виручка Amazon за два дні розпродажів в рамках Amazon Prime Day виросла на +45% р/р. Ми вважаємо, що компанія представить сильні результати в сегментах e-commerce і хмарних обчислень. У поточному кварталі попит на послуги Amazon повинен підвищитися, тому прогноз менеджменту на цей період, ймовірно, буде оптимістичним.

Технічна картина

Технічно S&P500 демонструє перехоплення короткострокової ініціативи «ведмедями». Спадний пробій фігури «прапор» привів до розпродажу. Індекс завершив вчорашні торги нижче 100-денної ковзної середньої, і погіршив свої середньострокові перспективи. На короткостроковому горизонті імовірна деяка пауза після трьох днів падіння.

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»