Ринок США: огляд і прогноз на 3 березня. Більше вакцин - активніше зростання

Ринок напередодні

Торги 2 березня американські фондові майданчики завершили в червоній зоні. Індекс S&P500 знизився на 0,81%, до 3870 пунктів, Dow Jones втратив 0,46%, NASDAQ впав на 1,69%. Новинний фон залишався спокійним, індекси продемонстрували корекційний рух після ралі напередодні. Технологічний сектор скорегувався на 1,63% після вчорашнього зростання на 3,18%. Сектор сировини і матеріалів закрився у плюсі (+0,58%) завдяки відскоку котирувань золота і срібла.

Новини компаній

Facebook (FB: -2,2%) знову попередив інвесторів про те, що зростання його рекламних доходів може сповільнитися.

Результати Target (TGT: -6,8%) перевершили очікування, однак менеджмент зазначив ризики зменшення маржинальності в 2021 році.

Фінтех Square (SQ: +4,7%) оголосив про запуск власного банку, що дозволить компанії надавати кредити і приймати депозити.

Ми очікуємо

Сьогодні світові фондові майданчики демонструють переважно позитивну динаміку. Президент Байден оголосив, що Сполучені Штати вже до кінця травня отримають досить вакцин від коронавірусу, щоб прищепити все доросле населення країни. Раніше передбачалося, що це відбудеться на два місяці пізніше. Оновлення прогнозу стало можливим завдяки тому, що фармгігант Merck (MRK) погодився випускати вакцину Johnson & Johnson (JNJ), яка була схвалена американським регулятором 27 лютого. На цьому тлі прогнози економічного зростання отримають привід для поліпшення.

Оптимізму учасникам торгів додає і перспектива швидкого схвалення пакету стимулювання економіки. Лідер демократичної більшості в Сенаті Чак Шумер висловив упевненість у тому, що законопроект буде прийнятий наступного тижня. Сенаторам залишилося обговорити лише другорядні деталі. Як ми зазначали раніше, відразу після схвалення даного законопроекту увага ринку переключиться на обговорення програми інфраструктурних витрат, яка незабаром буде представлена демократами.

Ф'ючерси на американські фондові індекси на цьому тлі зростають. Додаткову підтримку "бикам" може надати сьогоднішній блок макростатистики.

Азіатські фондові майданчики закрилися у зеленій зоні. Китайський CSI300 виріс на 1,92%, гонконгський Hang Seng піднявся на 2,27%, японський Nikkei225 додав 0,51%. Європейський EuroStoxx50 зростає на 0,7%.

Апетит до ризику невпевнений. Ставка за 10-річними трежеріс коливається біля 1,43%. Ф'ючерс на нафту Brent тримається нижче $63. Золото пішло під позначку $1730.

Очікуємо, що S&P500 в ході майбутньої сесії протестує область 3915-3925 пунктів.

Новини економіки і макростатистика

Цієї середи варто звернути увагу на публікацію індексу менеджерів з постачання для невиробничої сфери США від ISM за лютий. Консенсус передбачає збереження показника на січневому рівні 58,7 пункту, який свідчить про стійке відновлення американської економіки. Проте ми вважаємо, що ділова активність в секторі послуг у лютому підвищилася у порівнянні з попереднім місяцем завдяки поступовому зняттю обмежень на роботу ресторанів у низці штатів.

Індекс настроїв

Індекс настроїв від Freedom Finance опустився до 76 зі 100. Показник відображає надію учасників ринку на відновлення глобальної економіки в 2021 році.

Технічна картина

Технічно S&P500 як і раніше знаходиться у висхідному тренді. Індикатори вказують на те, що в короткостроковому періоді можлива консолідація. Прохід індексу широкого ринку вище рівня 3925 пунктів дозволить «бикам» продовжити висхідний рух. Ключовою підтримкою виступає 50-денна змінна середня на рівні 3815 пунктів.

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»