Ринок США: огляд і прогноз на 3 грудня. Рух до нових максимумів триває

Ринок напередодні

Торги 2 грудня американські фондові індекси завершили без істотних змін. Індекс S&P500 піднявся на 0,18%, обновивши історичний максимум і досягнувши 3669 пунктів. Dow Jones додав 0,2%, NASDAQ втратив 0,05%. Макростатистика вказує на те, що відновлення економіки сповільнюється. Проте індекси завершили день істотно вище внутрішньоденних мінімумів. Сектор енергетики став лідером зростання, підвищившись на 3,15%.

Новини компаній

Квартальні результати Salesforce (CRM: -8,5%) перевершили очікування, однак увага учасників торгів була зосереджена на оголошенні про поглинання Slack (WORK: -2,6%) за $27,7 млрд. Частина інвесторів стурбована завищеною оцінкою вартості Slack.

Звіт розробника ПЗ для управління даними NetApp (NTAP: +9,4%) виявився краще консенсусу, компанія підвищила прогноз на наступний квартал.

Акції Workhorse (WKHS: -19%) виявилися під тиском, оскільки US Postal Service відклав рішення за контрактом на покупку електровантажівок за $6 млрд.

Ми очікуємо

Сьогодні світові фондові майданчики демонструють переважно бічну динаміку. Епідеміологічна ситуація в США продовжує погіршуватися. Число госпіталізованих з коронавірусом вперше перевищила 100 тис. Відзначимо, що інвестори схильні ігнорувати короткочасне погіршення ситуації, хоча воно і відбивається на макростатистиці, тому що впевнені у перспективах відновлення економіки в 2021 році завдяки масовій вакцинації.

Зростання кількості хворих на коронавірус стимулює американських законодавців до обговорення проекту заходів підтримки економіки обсягом $908 млрд. З іншого боку, фондові індекси перебувають на історичних максимумах, тому фіскальна допомога в тих обсягах, якими її надавали навесні, вже не виглядає необхідною. Лідер республіканської більшості в Сенаті Мітч МакКоннелл наполягає на прийнятті пакета обсягом менше $500 млрд, але цю пропозицію вже двічі відхиляли демократи, які вважають недостатньою допомогу безробітним. Будь-який прогрес у переговорах буде позитивним фактором за рахунок низьких очікувань.

Азіатські фондові майданчики закрилися різноспрямовано. Японський Nikkei додав 0,03%, китайський CSI300 втратив 0,2%, гонконгський Hang Seng піднявся на 0,74%. Європейські індекси знижуються. EuroStoxx50 втрачає 0,4%.

Апетит до ризику невпевнений. Ставка за 10-річними трежеріс підвищилася до 0,93%. Ф'ючерс на нафту Brent знижується до $47,8. Золото дорожчає до $1835.

Очікуємо, що S&P500 проведе торгову сесію в діапазоні 3640-3690 пунктів.

Новини економіки і макростатистика

Сьогодні буде опублікований індекс менеджерів з постачання для невиробничої сфери США від ISM за листопад, який відобразить динаміку ділової активності в секторі послуг. Очікується, що індекс знизиться з жовтневих 56,6 до 56 пунктів.

Звіти

Сьогодні результати за третій квартал представить мережа дисконт-магазинів Dollar General Corporation (NYSE: DG). Консенсус-прогноз закладає виручку на рівні понад $8,1 млрд (+16,1% р/р) і прибуток на акцію в розмірі $1,99 (+40% р/р) за рахунок зростання зіставних продажів на 9,9% р/р.

Індекс настроїв

Індекс настроїв від Freedom Finance залишається на позначці 62 зі 100. Показник відображає надію учасників ринку на відновлення глобальної економіки в 2021 році.

Технічна картина

Технічно S&P500 схильний до висхідного руху. Стану перекупленості за індикатором RSI поки не спостерігається, потенціал зростання присутній. Напередодні індекс широкого ринку продовжив випробовувати на міцність опір в області 3665-3670 пунктів, де пролягає довгострокова трендова лінія. Впевненого пробою поки не відбулося, але шанси на збереження висхідного імпульсу зберігаються. Після подолання означеної області опору індекс спрямується до психологічно важливого рівня 3700 пунктів.

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»