Ринок США: огляд і прогноз на 3 серпня. TikTok добрався до Волл-стріт

Ми очікуємо

Світові фондові майданчики сьогодні торгуються переважно в плюсі. У фокусі залишаються друга хвиля пандемії, макродані і обговорення нового пакету стимулюючих економіку заходів. У США кількість реєстрованих за день випадків зараження COVID-19 опустилося нижче чотиритижневого мінімуму в 50 тис., але обмежувальні заходи продовжують сповільнювати відновлення економіки. Демократи і республіканці як і раніше не можуть домовитися про новий пакет стимулюючих заходів.

Інвестори також стежать за розвитком американо-китайських відносин. Держсекретар США Майк Помпео заявив, що глава Білого дому найближчим часом може обмежити роботу китайських технологічних компаній через погрози для нацбезпеки. Серед іншого мова може йти про заборону на роботу програми TikTok в США. Microsoft заявила, що продовжить переговори про покупку американського сервісу TikTok після розмови між CEO компанії Сатьєю Наделлою і главою держави Дональдом Трампом. Хід операції показує, якими серйозними наслідками для бізнесу загрожує конфлікт двох країн.

Азіатські фондові індекси торгуються різноспрямовано. Японський Nikkei додає більше 2% після падіння напередодні. Гонконгський Hang Seng в мінусі майже на 1%. Шанхайський CSI300 піднявся більш ніж на 1,5%, реагуючи на дані про динаміку індексу ділової активності в промисловості від Caixin. Біржі Європи ростуть в межах 1%, відіграючи підвищення композитного індексу PMI в промисловості єврозони з 47 до 52 за підсумками липня.

Попит на безпечні активи, в тому числі на облігації США, дещо послабився. Ставка по 10-річним трежеріс повернулася до 0,55%. Серпневий ф'ючерс на Brent коливається поблизу $43. Золото опустилося нижче $1970. Наступні Апетит до ризику змішаний. Очікуємо, що S & P500 в ході сьогоднішньої сесії залишиться поблизу 3250 пунктів.

 

Новини економіки та макростатистика

У фокусі уваги сьогодні дані по динаміці індексу ділової активності у виробничому секторі (PMI) від ISM в липні. Консенсус передбачає підвищення показника до 54. Що почалася друга хвиля епідемії, швидше за все, не дуже позначилася промисловому секторі, так як багато штатів вибрали точкові обмеження, щоб уникнути повторного локудауна.

 

Технічна картина

Технічно S & P500 продовжує проходити перевірку на міцність. Індекс тестує опір, який розташовується біля вершини червня. Вдалося завершити липень вище цієї позначки на хорошому обсязі й зі свічкою, яка підтверджує інтерес покупців. Однак показники Моментум дають суперечливу картину. Індикатор RSI залишається вище нейтральної позначки 50, а MACD пішов в мінус. У разі завершення бектеста і успішного розвороту вгору черговий метою може стати закриття гепа від 3328 пунктів. У разі розвитку низхідної корекції наступної підтримкою для S&P500 здатний стати рівень 3140 пунктів, а далі - 200-денна середня в районі 3040 пунктів.

 

У полі зору

4 серпня гігант ринку медіа та розваг Walt Disney представить результати за квітень-червень. Коронавірус і пов'язані з ним обмежувальні заходи особливо сильно вдарили по розважальним паркам Disney, рекламними доходами спортивного каналу ESPN і сегменту кіновиробництва. Очікується, що виручка компанії впала на 39%, до рівня минулого року $12,4 млрд. Чистий збиток може скласти $1,25 млрд (non-GAAP), або $0,61 на акцію. Ринок буде оцінювати здатність менеджменту ефективно управляти витратами в поточній ситуації. Крім того, нас цікавить динаміка кількості передплатників у сервісів Hulu і Disney +, так як вони є довгостроковими драйверами зростання бізнесу. Вважаємо, що аудиторія останнього могла подолати позначку 65 млн на тлі збереження попиту на домашні розваги. Вихід Disney+ на європейський ринок запланований на 15 вересня.

 У середу, 5 серпня, американська біофармацевтична компанія Moderna (MRNA) відзвітує за другий квартал Moderna - один з найбільш перспективних розробників вакцини від COVID-19. У липні почалася третя фаза клінічних випробувань препарату mRNA-1273, закінчення яких планується в останньому кварталі поточного року. Компанія майже не отримує виручку, так як всі її розробки поки перебувають на різних стадіях досліджень. Ми не очікуємо значного збільшення виручки компанії за підсумками звітного періоду. Найбільше зростання в абсолютних значеннях завдяки прискореної розробки вакцини може показати найбільша стаття витрат Moderna - R&D. Збільшення витрат здатне негативно позначитися на EPS (non-GAAP), значення якої залишиться в негативній зоні.

6 серпня одна з найбільших компаній на ринку туристичних послуг Booking повідомить про результати за найгірший у своїй історії квартал. Загальна кількість заброньованих ночей (операційна метрика) могла скласти 25,3 млн проти 213 млн роком раніше (-88% г/г). На цьому фоні очікується падіння виручки на колосальні 85%, до $614 млн. Чистий збиток може скласти $580 млн, або $13,38 на акцію. Минулого тижня квартальний звіт представила Expedia - конкурент Booking. Її результати виявилися гіршими за очікування. Якщо Booking вдасться хоча б трохи перевершити Expedia, це послужить драйвером для зростання акцій. Ми будемо відслідковувати досягнення компанії в плані скорочення витрат. Очікуємо, що менеджмент не проявить оптимізму щодо короткострокових перспектив, враховуючи другу хвилю епідемії коронавірусу в ряді країн.

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»