Ринок США: огляд і прогноз на 30 грудня. Збільшення стимулів поставлено на паузу

Ринок напередодні

Торги 29 грудня американські фондові індекси завершили в червоній зоні. S&P500 на початку сесії оновив історичний максимум, але до її закриття опустився на 0,22%, до 3727 пунктів, Dow Jones також втратив 0,22%, NASDAQ знизився на 0,38%. Новинний фон залишався спокійним, проте інвестори вважали за краще зафіксувати частину позицій. Сектор охорони здоров'я вийшов у лідери зростання з результатом +0,44%, а сектор нерухомості скорегувався на 0,71%.

Новини компаній

Fulgent Genetics (FLGT: +8,7%) буде поставляти тести для діагностування COVID-19 для студентів та працівників освітніх установ Нью-Йорка.

Інвестор-активіст Third Point направив лист менеджменту Intel (INTC: +4,9%), закликаючи розглянути зміни в стратегії компанії.

Arcturus Therapeutics (ARCT: -54,2%) опублікувала результати першої фази клінічних випробувань вакцини від COVID-19, які виявилися слабкими.

Ми очікуємо

Сьогодні світові фондові майданчики демонструють переважно позитивну динаміку. У фокусі уваги інвесторів перспективи збільшення обсягу прямих виплат американцям. Лідер більшості в Сенаті Мітч МакКоннелл заблокував спробу винести на голосування питання про підвищення допомоги з $600 до $2000, тому поки терміни обговорення залишаються невизначеними. Низка республіканців не підтримує ініціативу президента щодо збільшення одноразової допомоги, вказуючи на проблему дефіциту бюджету і великого державного боргу, яка заважає нарощувати держвидатки. Тим часом вже сьогодні чеки на $600 почнуть надходити американцям в рамках раніше затвердженої програми економічних стимулів.

На фронті боротьби з COVID-19 в США істотного позитиву поки не проглядається. У Колорадо зафіксований перший пацієнт з британської модифікацією коронавірусу. Зростання захворюваності трохи сповільнилося, але після свят прогнозується новий спалах. Число госпіталізованих у США вже перевищує 124 тис., і тенденція залишається негативною. Прищепна кампанія йде дуже повільно: на даний момент вакциновано лише 2,13 млн американців. Як зазначив Джозеф Байден, якщо процес не прискориться, для повної вакцинації можуть знадобитися не місяці, а роки. Це істотний ризик для акцій, але поки інвестори схильні вірити, що отримання масового імунітету вдасться прискорити.

Азіатські фондові майданчики закрилися переважно в плюсі. Японський Nikkei втратив 0,45%, гонконгський Hang Seng піднявся на 2,18%, китайський CSI300 виріс на 1,40%. Європейські майданчики в боковику. EuroStoxx50 без змін.

Апетит до ризику невпевнений. Ставка за 10-річними трежеріс коливається біля 0,95%. Ф'ючерс на нафту Brent зростає до $51,5. Золото консолідується біля $1880.

Очікуємо, що S&P500 сьогодні проведе сесію в діапазоні 3700-3750 пунктів.

Індекс настроїв

Індекс настроїв від Freedom Finance залишається на позначці 56 зі 100. Показник відображає надію учасників ринку на відновлення глобальної економіки у 2021 році.

Технічна картина

Технічно S&P500 схильний до висхідного руху. Напередодні індекс широкого ринку досяг нового історичного максимуму поблизу 3750 пунктів. Покупці продовжують демонструвати відносну силу. У той же час індикатори формують «ведмежу» дивергенцію, тому ризик корекції присутній. Для утримання висхідної тенденції S&P500 необхідно залишатися вище рівня підтримки 3640 пунктів.

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»