Ринок США: огляд і прогноз на 30 квітня. ВВП США стрімко відіграє втрати від коронакризи

Ринок напередодні

29 квітня американські фондові майданчики закрилися у зеленій зоні, але протягом торговельної сесії демонстрували підвищену волатильність. S&P500 виріс на 0,68%, до 4211 пунктів, Dow Jones зріс на 0,71%, Nasdaq піднявся на 0,22%. Галузева динаміка в основному була позитивною. Краще за ринок торгувалися сектори комунікацій і фінансів, додавши 2,75% і 1,82% відповідно. Аутсайдером минулої торгової сесії виявився сектор охорони здоров'я, знизившись на 0,39%. Підвищена волатильність широкого ринку визначається, з одного боку, сильними квартальними результатами найбільших американських компаній Apple і Amazon, а з іншого боку, – стурбованістю учасників ринку з приводу відсутності позитивних драйверів після закінчення сезону звітності.

Новини компаній

Компанія Facebook (FB: +7,3%) представила сильні квартальні результати, перевершивши консенсус, що викликало зростання котирувань. Прогнози менеджменту на 2021 рік залишилися незмінними.

Автовиробник Ford (F: -9,4%) перевершив очікування ринку по виручці, чистому прибутку і DPS, але менеджмент корпорації знизив прогноз на тлі дефіциту чіпів, що спровокувало корекцію котирувань.

Один з лідерів сектора онлайн-торгівлі eBay (EBAY: -10%) представив сильні результати за звітний період, але слабкий прогноз на другий квартал 2021 року. Як наслідок, акції компанії значно подешевшали.

Ми очікуємо

Сьогодні світові фондові майданчики демонструють негативну динаміку і схильність до консолідації. Азія торгується в червоній зоні. Європейські індекси показують незначне зростання на тлі публікацій неоднорідної статистики по ВВП низки європейських країн за перший квартал, яка свідчить про часткове відновлення економічної активності. За перші три місяці 2021 року ВВП Франції виріс на 0,4%, Іспанії – скоротився на 0,5%, а Німеччина постраждала найбільше, продемонструвавши падіння економіки на 1,7%. ВВП США, навпаки, значно збільшився у 1-му кварталі 2021 року і становить 6,4%.

У фокусі уваги як і раніше залишається звітність компаній, яка є головним драйвером динаміки широкого ринку. Однак на настрій ринку чинять тиск такі фактори, як глобальний дефіцит чіпів, податкова реформа і зростання інфляції в США.

Азіатські фондові майданчики демонструють негативну динаміку. Китайський CSI300 знизився на 0,79%, гонконгський Hang Seng скорегувався на 2%, а японський Nikkei225 впав на 0,83%. EuroStoxx50 рухається в боковику, додаючи 0,09%.

Апетит до ризику невпевнений. Ставка за 10-річними трежеріс піднімається до 1,65%, демонструючи відновлення зростання після тривалого відкату. Ф'ючерс на нафту Brent падає до $64,21 за барель на тлі фіксації прибутку після тижневого зростання, але, найімовірніше, завершить тиждень істотно вище, оскільки ознаки відновлення глобальної економіки підігрівають оптимізм в частині світового попиту на нафту. Золото зростає до $1769.

Очікуємо, що майбутню сесію S&P500 проведе в діапазоні 4170-4220 пунктів.

Новини економіки і макростатистика

Сьогодні буде опублікований ціновий індекс витрат на особисте споживання (PCE Index) за квітень, зростання якого відображає рівень інфляційного тиску в США. Ринок очікує підвищення показника на 1,8% р/р проти 1,4% в попередньому періоді.

Індекс настроїв

Індекс настроїв від Freedom Finance виріс до 82 зі 100, відображаючи сильні дані по ВВП США за перший квартал 2021 року. Однак зростання захворюваності за межами США як і раніше викликає стурбованість інвесторів.

Технічна картина

Технічно індекс S&P500 залишається у висхідному тренді. Напередодні бенчмарк завершив торги вище 4200 пунктів, але поки не можна стверджувати, що покупці змогли впевнено закріпитися вище цього рівня. Індикатор RSI демонструє «ведмежу» дивергенцію, а MACD перебуває поблизу нульової позначки. У короткостроковій перспективі можлива консолідація.

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»