Ринок США: огляд і прогноз на 30 вересня. Байден лідирує після дебатів, але до визначеності ще далеко

Новини компаній

  • Виробник рослинного м'яса Beyond Meat (BYND: +9,5%) в 3 рази розширив присутність продукту Beyond Burger в мережі Walmart - до 2400 гіпермаркетів.
  • Акції Nikola (NKLA: -7,4%) під тиском після звинувачень засновника компанії Тревора Мілтона в сексуальних домаганнях.
  • Виробник спецій та інших харчових продуктів McCormick & Company (MKC: -2,71%) продемонстрував суперечливі результати за 3 квартал.

Ми очікуємо

Сьогодні світові фондові майданчики демонструють переважно негативну динаміку. Інвестори оцінюють дебати Дональда Трампа і Джо Байдена, які пройшли дуже емоційно. За останніми опитуваннями Байден трохи збільшує відрив від Трампа, але учасники ринку поки не поспішають з висновками. Нагадаємо, що Хіларі Клінтон тричі перемагала Трампа в дебатах, але в підсумку не змогла стати президентом. Вважаємо, що фокус інвесторів може швидко зміститися на інші важливі чинники.

Настрої на ринку будуть залежати від того, чи зможуть демократи і республіканці домовитися про пакет стимулюючих заходів на цьому тижні, так як вже з понеділка конгресмени відправляться на канікули до президентських виборів. Голосування про фіскальних стимулів обсягом $2,2 трлн відбудеться найближчим часом. Шанси на прийняття законопроекту невеликі, але все-таки присутні. Без нього ринок знову накриє хвиля невизначеності укупі зі страхом про нову хвилю коронавіруса.

• Азіатські фондові індекси закрилися без єдиної динаміки. Японський Nikkei впав на -1,5%, китайський CSI300 знизився на -0,1%, тоді як гонконзький Hang Seng виріс на +0,79%. 

Європейські індекси помірно знижуються. EuroStoxx 50 втрачає -0,5%.

 • Ставка по 10-річним трежеріс коливається близько 0,65%. Ф'ючерс на нафту Brent знижується до $ 41. Золото знижується до $1883.

Очікуємо, що S&P500 в ході майбутньої сесії буде консолідуватися в діапазоні 3280-3360 пунктів.

Новини економіки та макростатистика

Сьогодні будуть опубліковані дані щодо зміни числа зайнятих в несільськогосподарському секторі від ADP у вересні. Прогнозується прискорення темпів найму до 650 тис. за місяць в порівнянні з попереднім значенням показника 428 тис. Публікація допоможе сформувати очікування щодо офіційного звіті про зайнятість, реліз якого відбудеться в п'ятницю.

Технічна картина

Технічно S&P500 схильний до продовження консолідації. Бикам поки не вистачає сил, щоб подолати 50-денну ковзну середню. У короткостроковій перспективі можливий відхід від рівня 3355, а потім повторна спроба подолати його. Індикатор RSI в нейтральній зоні, що вказує на баланс між силами «биків» і «ведмедів». У середньостроковій перспективі бічний рух продовжиться, поки S&P500 знаходиться в діапазоні 3210-3430 пунктів.

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»