Ринок США: огляд і прогноз на 31 липня. Лідери ІТ-сектору заряджають інвесторів позитивом

Ринок напередодні

Два з трьох основних фондових індексу США завершили торги 30 липня в мінусі. Приводом для зниження стала публікація даних, які зафіксували сильне квартальне падіння економіки країни за всю історію ведення подібної статистики, тобто з кінця 1940 років. ВВП США в другому кварталі впав на 32,9% в річному вираженні. В результаті S&P500 за підсумками сесії знизився на 0,38%, до 3246 пунктів. Nasdaq Composite закрився в плюсі завдяки зростанню акцій найбільших технологічних компаній перед публікацією звітів.

 

Ми очікуємо

Світові фондові майданчики сьогодні торгуються переважно в плюсі. Сильні квартальні результати технологічних гігантів США компенсують побоювання з приводу другої хвилі пандемії, негативних макроданих і відсутності прогресу в прийнятті пакета стимулюючих економіку заходів. У Європі та Азії фіксується спалах захворюваності коронавірусом, що створює загрозу для економічного зростання через повторні локдауни.

 Технологічні гіганти Amazon, Apple, Google, Facebook відзвітували краще очікувань, що підвищує оптимізм інвесторів. Amazon продемонстрував значне зростання продажів і операційного прибутку. Apple також помітно перевершила консенсус по всіх продуктах. Результати Facebook виявилися набагато краще, ніж очікувалося, завдяки підвищенню доходів від реклами. Хоча звіт Google менше вразив Уолл-стріт, пошуковий гігант підкреслив поступове відновлення рекламної виручки і значне зростання Google Cloud.

 У фокусі залишається новий пакет фіскальних стимулів. Демократи і республіканці не можуть домовитися про розмір допомоги по безробіттю, термін підвищених виплат закінчується сьогодні. Переговори продовжаться на вихідних.

 Азіатські фондові індекси торгуються різноспрямовано. Японський Nikkei падає на 2,8% на тлі нового спалаху захворюваності COVID-19 в країні. Гонконгський Hang Seng в мінусі на 0,5%. Шанхайський CSI300 підвищується на 0,8%, реагуючи на дані про динаміку індексу ділової активності в промисловості. Біржі Європи ростуть в межах 1% після публікації попередньої оцінки ВВП єврозони за другий квартал, що зафіксувала падіння на 12,1% за рік.

 Попит на безпечні активи, в тому числі на облігації США, посилюється. Ставка по 10-річним трежеріс опускається до 0,53% вперше з квітня. Серпневий ф'ючерс на Brent коливається поблизу $43. Золото піднімається вище $1970. Наступні Апетит до ризику змішаний. Очікуємо, що S&P500 в ході сьогоднішньої сесії залишиться поблизу 3250 пунктів.

 

Новини економіки і макростатистика

У фокусі уваги сьогодні дані по динаміці споживання в червні. Консенсус передбачає зменшення темпу зростання витрат після різкого стрибка в травні. Падіння доходів може сповільнитися, так як ситуація на ринку праці за червень покращилася. Інфляція, як очікується, залишиться під тиском.

 

Звіти

Сьогодні до відкриття відзвітують провідні нафтогазові компанії США ExxonMobil (XOM) і Chevron (CVX). Ринок розраховує, що обидві зафіксують збиток ($ 2,3 млрд і $ 1,7 млрд відповідно) за результатами одного з найгірших кварталів в історії нафтогазової галузі.

Також результати за другий квартал опублікує одна з найбільших світових бірж Cboe Global Markets, Inc. (CBOE). Ми очікуємо, що звітність буде позитивною через які спостерігаються останнім часом підвищених обсягів торгів опціонами.

 

Технічна картина

Технічно S&P500 продовжує проходити перевірку на міцність. Індекс знову тестує опір, яке розташовується біля вершини червня. Вчора йому вдалося закритися вище цієї позначки. Показники Моментум дають суперечливу картину. Індикатор RSI залишається вище нейтральної позначки 50, а MACD пішов в мінус. У разі завершення бектеста і успішного розвороту вгору черговий метою може стати закриття гепа від 3328 пунктів. У разі розвитку низхідної корекції наступною підтримкою для S&P500 здатний стати рівень 3140 пунктів, а далі - 200-денна середня в районі 3040 пунктів.

 

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»