Ринок США: огляд і прогноз на 31 серпня. Хвиля оптимізму рухає індекси до нових висот

Ми очікуємо

Сьогодні на світових фондових майданчиках спостерігається змішана динаміка. Інвестори продовжують оцінювати новий курс ФРС щодо контролю інфляції. Ринок очікує розгорнутих коментарів з приводу нової стратегії американського регулятора. Знову загострився конфлікт між США і Китаєм: в найближчі дні може бути проведена операція з купівлі американського бізнесу TikTok.

Загальна кількість виявлених випадків коронавірусу в США продовжує знижуватися, в штатах Сонячного поясу спостерігаються ознаки поліпшення, але ситуація з епідемією на Середньому Заході викликає все більше побоювань.

У фокусі уваги інвесторів обговорення низки економічних стимулів. Ненсі Пелосі відхилила пропозицію глави адміністрації Білого дому збільшити фінансову допомогу на $300 млн, до $1,3 млрд. На думку спікера палати представників, цей обсяг повинен становити $2,2 млрд. Ринок як і раніше очікує, що остаточна сума буде на рівні $1, 5 млрд.

Ключові фондові індекси АТР завершили п'ятничні торги різноспрямовано. Японський Nikkei знизився на -1,49% на тлі новини про рішення прем'єр-міністра Сіндзо Абе піти у відставку. Китайський CSI300 виріс на +2,4%, гонконгський Hang Seng - на +0,36%. Європейський Stoxx 50 знизився на 0,47%.

Попит на безпечні активи зростає. Ставка по 10-річним трежеріс піднялася до 0,72%. Жовтневий ф'ючерс на Brent опускається на -0,38%, до $45,05. Золото зростає на +1,81%, до $1964. Апетит до ризику помірний. Ми очікуємо, що індекс S & P500 стартує зростом близько позначки 3516 пунктів.

Звіти

Результати за другий квартал сьогодні представить розробник платформи для проведення відеоконференцій Zoom Video Communications (ZM). Консенсус-прогноз передбачає майже триразове зростання виручки в порівнянні з торішнім показником, до $500 млн, при EPS на рівні $0,37 у порівнянні з $0,08 за аналогічний період 2019 го. Вважаємо, що компанія може відзвітувати кращими за очікування, завдяки високому попиту на відеоконференції в період пандемії.

Майбутні події

Результати за другий квартал 2 вересня представить одна з найбільших мереж непродуктовою роздробу Macy`s. За прогнозом, виручка компанії складе $3,46 млрд, скоригована EPS - $1,8. Фінансові показники ритейлера знаходяться під тиском через закриття магазинів в період карантинних обмежень та масового перетікання покупців на онлайн-майданчики.

Також квартальний звіт на цьому тижні випустить Broadcom (AVGO). Згідно середньоринковими очікуванням, виручка компанії зросте на 4,5% р/р, до $5,7 млрд, EPS підвищиться на 1,5% р/р до $5,24. При цьому прогнозується прискорення темпів зростання обох показників у порівнянні з першим кварталом, за підсумками якого виручка підвищилася на 4,08%, а EPS склала $5,14.

Нарешті, звітність за минулий квартал опублікує провайдер рішень для електронного документообігу DocuSign (DOCU). Завдяки підвищеному попиту на рішення для віддаленого документообігу в період пандемії очікуються позитивні результати. Прогноз закладає зростання виручки на 35% р/р, до $319 млн, при підвищенні EPS у вісім разів до результату минулого року і зниженні на 33% кв/кв, до $0,08.

Технічна картина

Технічно S&P500 продовжує демонструвати силу, в черговий раз оновивши історичний максимум і подолавши психологічний рівень $3500. При цьому ознаки слабкості зберігаються. Хоча MACD як і раніше на позитивній території, індикатор RSI вже тривалий час знаходиться в зоні перекупленності, що підсилює ймовірність швидкої корекції. У той же час S&P500 закріпився вище найближчій підтримки на рівні 3360 пунктів. З огляду на це вважаємо, що в результаті можливої корекції нижче цієї позначки індекс не втече.

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»