Ринок США: огляд і прогноз на 4 березня. Риторика Пауелла в фокусі уваги

Ринок напередодні

Торги 3 березня американські фондові майданчики завершили в червоній зоні. Індекс S&P500 знизився на 1,31%, до 3820 пунктів, Dow Jones втратив 0,39%, NASDAQ впав на 2,7%. Опублікований блок макростатистики виявився трохи гіршим за очікування, а прибутковість казначейських облігацій (трежеріс) продовжила рости, що знову призвело до відтоку капіталу з деяких секторів. Слабкіше всіх виглядав технологічний сектор: його зниження склало 2,49%. Акції FAANG завершили день падінням на 2,5-5%, тоді як сектор енергетики виріс на 1,43%.

Новини компаній

Сервіс таксі Lyft (LYFT: +8,2%) переглянув прогноз по EBITDA на поточний квартал у бік підвищення, оскільки відзначаються несподівано високі темпи збільшення числа поїздок.

Дискаунт-рітейлер Dollar Tree (DLTR: +3%) продемонстрував змішані результати і збільшив програму зворотного викупу акцій.

Результати рітейлера одягу Ross Stores (ROST: -5,5%) виявилися слабкими: компанія відзначила низький трафік і високі витрати на логістику.

Ми очікуємо

Сьогодні світові фондові майданчики демонструють негативну динаміку. Незважаючи на переважання позитивних факторів, пов'язаних з поліпшенням епідеміологічної ситуації і можливою реалізацією заходів фіскального стимулювання, увага інвесторів зосереджена на інфляційних ризиках і зростанні прибутковості довгострокових трежеріс. Вчора був опублікований індекс ділової активності у невиробничій сфері від ISM, компоненти якого посилили стурбованість інвесторів щодо інфляційного тиску. Ціновий компонент індексу підскочив до 71,8 в лютому у порівнянні з січневим значенням 64,2, що є результатом посилення попиту при збереженні карантинних обмежень і перебоях в ланцюжках поставок.

Ф'ючерси на американські фондові індекси на цьому тлі знижуються. Вірогідно, акції вартості (з низькими вартісними мультиплікаторами) як і раніше будуть виглядати краще широкого ринку. Найбільш вразливим у короткостроковому періоді залишається технологічний сектор, проте в довгостроковій перспективі, імовірно, він продемонструє позитивну динаміку.

Головною подією сьогоднішнього дня стане виступ глави ФРС Джерома Пауелла на конференції WSJ, де він може висловити думку стосовно рівней прибутковості трежеріс і потенційних дій ФРС в разі їх надмірного зростання. Таким чином, динаміка ринку буде визначатися позицією Джерома Пауелла з цього питання.

Азіатські фондові майданчики закрилися глибоким падінням. Китайський CSI300 впав на 3,15%, гонконгський Hang Seng знизився на 2,15%, японський Nikkei225 - на 2,13%. Європейський EuroStoxx50 втрачає близько 0,4%.

Схильність до прийняття ризику невисока. Ставка за 10-річними трежеріс підвищується до 1,46%. Ф'ючерс на нафту марки Brent опускається нижче $64. Золото консолідується біля позначки $1715.

За нашими очікуваннями, S&P500 сьогодні може опуститися нижче 3790 пунктів.

Звіти

Сьогодні квартальні результати представить один з найбільших в світі виробників напівпровідникових і RF-рішень Broadcom (AVGO). Консенсус-прогноз передбачає зростання виручки на 12,9%, до $6,61 млрд. Підвищення показника EPS, розрахованого не за GAAP, очікується на рівні 24,9%, до $6,56. Ключовим позитивним драйвером для виручки залишиться підсегмент бездротових RF-рішень, доходи від якого можуть вирости на 85-95% завдяки збільшенню кількості та підвищенню вартості компонентів для смартфонів з підтримкою зв'язку формату 5G. Ми очікуємо, що інвестори зосередять увагу на прогнозах щодо виручки і операційних витрат на поточний рік.

Індекс настроїв

Індекс настроїв від Freedom Finance залишається на позначці 76 зі 100. Показник відображає надію учасників ринку на відновлення глобальної економіки в 2021 році.

Технічна картина

Технічно S&P500 як і раніше знаходиться у висхідному тренді. Індикатори RSI і MACD вказують на те, що в короткостроковому періоді можлива консолідація. У разі зниження індексу широкого ринку нижче 3790 пунктів наступною лінією підтримки стане рівень 3700 пунктів. Середньострокові перспективи залишатимуться позитивними, поки S&P500 перевищує 3640 пунктів.

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»