Ринок США: огляд і прогноз на 4 грудня. Трудова статистика в центрі уваги

Ринок напередодні

Торги 3 грудня американські фондові майданчики завершили без істотних змін. Індекс S&P500 опустився на 0,06%, до 3667 пунктів. Dow Jones додав 0,29%, NASDAQ підвищився на 0,23%. Нові драйвери руху були відсутні, макростатистика виявилася змішаною. Сектор комунальних послуг став аутсайдером, втративши 1,1%. Це єдиний сектор S&P500, який останній місяць демонструє негативну динаміку через перетікання капіталу із захисних секторів до циклічних.

Новини компаній

Квартальні результати компаній з сегмента хмарної кібербезпеки Zscaler (ZS: +26,5%) і CrowdStrike (CRWD: +13,6%) значно перевершили очікування, як і їх прогнози на наступний квартал. Попит на кібербезпеку посилюється.

Boeing (BA: +6%) уклав перший контракт на поставку лайнерів 737 MAX з моменту введення обмежень для лоукостера Ryanair 20 місяців тому.

Системний адміністратор для збору та управління даними Splunk (SPLK: -23,3%) представив слабкий звіт за підсумками кварталу, зазначивши пандемію серед негативних чинників.

Ми очікуємо

Сьогодні світові фондові майданчики демонструють переважно позитивну динаміку. Перспективи нових фіскальних стимулів залишаються фактором підтримки, особливо для циклічних секторів. За риторикою Дональда Трампа можна припустити, що він підтримає будь-який варіант угоди між демократами і республіканцями. Мітч МакКоннелл вчора після зустрічі з республіканськими сенаторами висловив надію на те, що компроміс щодо нового пакету фіскальних стимулів буде досягнутий.

Тим часом епідеміологічна ситуація в США продовжує погіршуватися. Вчора по країні було зафіксовано 210 тис. нових хворих на COVID-19, і це новий рекорд. Зростання кількості летальних випадків серед пацієнтів з коронавірусом також викликає песимізм. Крім того, учасники ринку стурбовані тим, що фармгігант Pfizer може не впоратися з виробництвом вакцини в запланованих обсягах. Таким чином, ситуація на фондовому ринку складається суперечлива. Визначитися з короткостроковим напрямком руху може допомогти сьогоднішня статистика стосовно ринку праці.

Азіатські фондові майданчики закрилися різноспрямовано. Японський Nikkei опустився на 0,22%, китайський CSI300 виріс на 0,18%, гонконгський Hang Seng піднявся на 0,4%. Європейські індекси зростають. EuroStoxx50 додає 0,3%.

Апетит до ризику невпевнений. Ставка за 10-річними трежеріс знижується до 0,92%. Ф'ючерс на нафту Brent зростає до $49,7. Золото дорожчає до $1840.

Очікуємо, що S&P500 проведе торгову сесію в діапазоні 3640-3690 пунктів.

Новини економіки і макростатистика

Сьогодні буде опублікований звіт по ринку праці США за листопад. Очікується поява 469 тис. нових робочих місць проти 638 тис. в жовтні, що буде означати уповільнення темпів найму до мінімальних з травня під впливом нової хвилі епідемії. Рівень безробіття, згідно консенсусу, знизиться з 6,9% до 6,8%. Ми очікуємо, що негативні моменти в звіті будуть пов'язані з динамікою створення робочих місць у держсекторі і на виробництві, на що вказав відповідний компонент індексу PMI. У той же час сектор послуг має шанси приємно здивувати, незважаючи на фактор COVID-19. На наш погляд, найбільш імовірно збереження рівня безробіття на рівні 6,9%.

Індекс настроїв

Індекс настроїв від Freedom Finance залишається на позначці *62 зі 100*. Показник відображає надію учасників ринку на відновлення глобальної економіки у 2021 році.

Технічна картина

Технічно S&P500 схильний до висхідного руху. Стану перекупленості за індикатором RSI поки не спостерігається, потенціал зростання присутній. Відзначимо, що індекс широкого ринку три дні поспіль тестує опір в області 3665-3670 пунктів, де пролягає довгострокова трендова лінія. Якщо в ході сьогоднішніх торгів S&P500 не зможе подолати означений рівень опору, ризики короткострокової корекції істотно посиляться. На внутрішньоденних графіках утворюється «ведмежа» дивергенція за індикатором RSI, тому ми рекомендуємо інвесторам проявити обережність.

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»