Ринок США: огляд і прогноз на 4 лютого. «Бикам» вже недостатньо стабільного позитиву

Ринок напередодні

Торги 3 лютого американські фондові майданчики завершили переважно в зеленій зоні. Індекс S&P500 піднявся на 0,1%, до 3830 пунктів, Dow Jones виріс на 0,12%, а NASDAQ знизився на символічні 0,02%. Дводенне ралі завершується, увага інвесторів знову перемкнулася на обговорення фіскальних стимулів, публікацію звітності та вакцинацію. У лідерах зростання були енергетичний сектор, що додав 4,27% завдяки результатам зустрічі комітету ОПЕК з моніторингу, а також сектор комунікацій на тлі позитивного звіту Alphabet.

Новини компаній

Alphabet (GOOGL: +7,3%) відзвітувала краще прогнозів по виручці і EBITDA завдяки зростанню сегментів Google Services і YouTube.

GW Pharmaceuticals (GWPH: +44,5%) буде поглинена JAZZ за $220 за ADS. Операція відбудеться в другому кварталі 2021-го.

Spotify (SPOT: -8,1%) недотягнула до загальноринкових очікувань за EPS, а також дала обережний прогноз на 2021 рік. При цьому інвесторів приємно здивували результати виручки, FCF і MAU.

Ми очікуємо

Сьогодні світові фондові майданчики демонструють змішану динаміку. У фокусі уваги інвесторів залишається процес вакцинації від COVID-19. Біобанк Великобританії заявив, що після коронавірусу антитіла у 88% пацієнтів зберігаються як мінімум півроку. При цьому до цих пір неясно, наскільки тривалим може бути ефект від щеплення. Поява нових штамів коронавірусу може вимагати регулярного поновлення вакцини і повторної вакцинації.

Демократи близькі до прийняття пакету фіскальних стимулів обсягом $1,9 трлн. Для отримання більшості голосів «за» необхідна згода центриста Джо Менчіна.

За підсумками публікації квартальної звітності 45% компаній з S&P500 зафіксований сукупний ріст чистого прибутку. Результати 82% емітентів перевершили консенсус очікувань в середньому на 16,3%. Прогнози на поточний рік все більш оптимістичні. Основні напрямки трансформації компаній - дистанційна робота, електронна комерція, цифровізація і контроль витрат. При цьому підкреслюється збереження тиску фактора пандемії на бізнес.

Азіатські фондові майданчики закрилися переважно в зеленій зоні. Японський Nikkei знизився на 1,06%, гонконгський Hang Seng втратив 0,66%, китайський CSI300 впав на 0,21%. Європейський EuroStoxx50 додає 0,42%.

Апетит до ризику невпевнений. Ставка за 10-річними трежеріс зростає до 1,12%. Ф'ючерс на нафту Brent перевищив $58. Золото дешевшає до $1824.

Очікуємо, що S&P500 в ході майбутніх торгів буде рухатися в діапазоні 3800-3850 пунктів.

Новини економіки і макростатистика

Сьогодні будуть опубліковані дані по кількості первинних заявок на допомогу з безробіття в США за тиждень (прогноз: зростання з 847 тис. до 865 тис.).

Звіти

Сьогодні квартальний звіт представить фармацевтичний гігант Merck (MRK). Ринок закладає в очікування зростання його виручки на 6,8% р/р, до $12,7 млрд, при підвищенні EPS на 19% р/р, до $1,38. Упевнені фінансові результати прогнозуються від продажів продуктів Keytruda і Januvia Pneumovax.

Сильних результатів ринок чекає і від великого представника біотех Gilead (GILD). Інвестори розраховують на збільшення виручки на 20% р/р, до $7 млрд, при зростанні EPS на 57% р/р, до $2,04. Драйвером зростання фінансових показників повинні виступити успішні продажі Remdesivir - препарату, який застосовується для лікування від COVID-19. Позитивна динаміка очікується і від обсягів реалізації головного блокбастера компанії Biktarvy, призначеного для боротьби проти ВІЛ.

Індекс настроїв

Індекс настроїв від Freedom Finance залишається на позначці 68 зі 100. Показник відображає надію учасників ринку на відновлення глобальної економіки в 2021 році.

Технічна картина

Технічно S&P500 як і раніше знаходиться в середньостроковому зростаючому тренді. Відскік від 50-денної ковзної середньої сповільнився, демонструючи ослаблення висхідного імпульсу. RSI залишається в нейтральній зоні, що підтверджує ймовірність короткострокової консолідації. Індикатор MACD закріпився на негативній території.

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»