Ринок США: огляд і прогноз на 4 серпня. Інвесторам не вистачає впевненості

Ринок напередодні

Фондові індекси США почали останній літній місяць в зеленому секторі і завершили торги 3 серпня в плюсі. Позитивну динаміку забезпечили публікації статистики, на якій зафіксовано підвищення виробничої активності в Штатах та інших країнах, а також сильні квартальні звіти великих компаній. S&P500 за підсумками дня виріс на 0,72%, досягнувши 3294 пунктів, максимального рівня з лютого. Ралі очолили папери компаній IT-сектора. Котирування Microsoft піднялися на 5,62% після підтвердження повідомлень про те, що вона веде переговори про покупку операцій додатки TikTok в США. Тим часом інвестори як і раніше очікують дозволу епопеї з підготовкою американськими законодавцями нового стимулюючого плану.


Ми очікуємо

Світові фондові майданчики сьогодні демонструють змішану динаміку. У фокусі залишаються друга хвиля пандемії, обговорення нового пакету стимулюючих економіку заходів і відносини США і КНР. У США кількість реєстрованих за день випадків зараження COVID-19 продовжує знижуватися. Епідемія сповільнилася в Каліфорнії і Флориді, але продовжує поширюватися в інших штатах, в тому числі в Мічигані та Іллінойсі.

Демократи і республіканці продовжують переговори про новий пакет стимулюючих заходів. Продовження виплати підвищених допомоги з безробіття викликає найгостріші дискусії. Спікер палати представників Ненсі Пелосі заявила, що демократи можуть не дійти згоди до наступного тижня, що нервує інвесторів, так як з 10 серпня починаються парламентські канікули, які триватимуть близько місяця.

Інвестори також стежать за розвитком американо-китайських відносин. Президент Трамп заявив, що він не проти придбання TikTok компанією Microsoft, але вимагає, щоб угода була закрита до 15 вересня і щоб Мінфін США отримав за неї гроші. Державні ЗМІ Китаю піддали критиці тиск Вашингтона на TikTok, заявивши, що Пекін не допустить «крадіжки» компанії.

Азіатські фондові індекси торгуються на позитивній території. Японський Nikkei додає +1,7%, гонконгський Hang Seng зростає на +2%, шанхайський CSI300 в плюсі на +0,1%. Біржі Європи торгуються в нулі.

Попит на безпечні активи, в тому числі на облігації США, зберігається. Ставка по 10-річним трежеріс знаходиться нижче 0,55%. Жовтневий ф'ючерс на Brent коливається нижче $44. Золото консолідується у $1970. Наступні Апетит до ризику невпевнений. Очікуємо, що S & P500 в ході сьогоднішньої сесії залишиться нижче 3300 пунктів.


Звіти

Сьогодні Walt Disney представить результати за квітень-червень. Коронавірус і пов'язані з ним обмежувальні заходи особливо сильно вдарили по розважальним паркам Disney, рекламними доходами спортивного каналу ESPN і сегменту кіновиробництва. Очікується, що виручка компанії впала на 39% до рівня минулого року $12,4 млрд. Чистий збиток може скласти $1,25 млрд (non-GAAP), або $0,61 на акцію.


Звіт за другий квартал представить і один з найбільших фондів в сфері private equity KKR & Co. Inc. (KKR). Ми прогнозуємо значне поліпшення показників компанії.

Після закриття торгів відзвітує один з лідерів індустрії страхування відповідальності The Allstate Corporation (ALL). 8 липня компанія придбала National General Holdings Corp (NGHC) за $4 млрд. Завдяки даній угоді частка Allstate на ринку страхування відповідальності збільшиться на 1%. Угода закриється до початку 2021 року.


Технічна картина

Технічно S & P500 продовжує проходити перевірку на міцність. Індексу вдалося оновити максимум з лютого, однак показники Моментум дають суперечливу картину. Індикатор RSI залишається вище нейтральної позначки 50, але не оновив максимум разом з ринком. У той же час MACD повернувся на позитивну територію. У разі завершення бектеста і успішного розвороту вгору черговий метою може стати закриття гепа від 3328 пунктів. При розвитку низхідній корекції наступної підтримкою для S&P500 здатний стати рівень 3140 пунктів, а далі - 200-денна середня в районі 3040 пунктів.

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»