Ринок США: огляд і прогноз на 5 лютого. Надія на статистику по зайнятості

Ринок напередодні

Торги 4 лютого американські фондові індекси завершили в зеленій зоні. Індекс S&P500 піднявся на 1,09%, до 3872 пунктів, досягнувши нового історичного максимуму. Dow Jones виріс на 1,08%, NASDAQ - на 1,23%. Новинний фон залишався переважно спокійним. Високий апетит інвесторів до ризику може бути пов'язаний з позитивною макростатистикою. Сектор фінансів став лідером зростання, піднявшись на 2,27% на тлі ралі в акціях платіжних систем після звіту PayPal. Технологічний сектор додав 1,55% завдяки позитивній динаміці акцій Apple.

Новини компаній

PayPal (PYPL: +7,4%) успішно відзвітувала за четвертий квартал на тлі буму в онлайн-торгівлі і збільшення обсягу операцій з криптовалютою.

Виручка Qualcomm (QCOM: -8,8%) збіглася з очікуваннями, що не дозволило компанії відзначитися на тлі несподівано сильних результатів конкурентів.

Результати eBay (EBAY: +5,3%) перевершили консенсус завдяки стрімкому зростанню eCommerce у звітному періоді.

Ми очікуємо

Сьогодні світові фондові майданчики демонструють позитивну динаміку. Оптимізм як і раніше пов'язаний головним чином з перспективами ухвалення пакету фіскальних стимулів. Президент Байден напередодні заявив, що не готовий знижувати обсяг прямих виплат населенню і наполягає, щоб вони залишилися в розмірі $1400. Проте очільник Білого дому, імовірно, розгляне ідею обмеження кола громадян, яким виплатять субсидії. Цей пункт програми представляє підвищений інтерес у зв'язку з екстремально високою активністю приватних інвесторів, які викликали хвилю шорт-сквіз минулого тижня. Очікується, що частина отриманих від держави коштів буде інвестована населенням у фондовий ринок, але оцінки потенційного припливу ліквідності поки сильно різняться між собою.

Фокус уваги учасників ринку сьогодні буде прикутий до макростатистики. Очікуються сильні дані з ринку праці, які можуть послужити свіжим драйвером для продовження висхідного руху. Квартальні звіти компаній продовжують підтримувати апетит до ризику, позитивна первісна реакція інвесторів на звіти переважає.

Азіатські фондові майданчики закрилися в зеленій зоні. Японський Nikkei виріс на 1,54%, гонконгський Hang Seng піднявся на 0,6%, китайський CSI300 додав 0,17%. Європейський EuroStoxx50 підвищується на 0,5%.

Апетит до ризику посилився. Ставка за 10-річними трежеріс коливається біля 1,14%. Ф'ючерс на нафту Brent перевищив $59. Золото опустилося до рівня $1800.

Очікуємо, що S&P500 сьогодні спробує закріпитися вище рівня 3870 пунктів. У разі позитивної статистики по ринку праці можливий тест рівня 3900 пунктів.

Новини економіки і макростатистика

Сьогодні буде опублікований офіційний звіт про зайнятість в січні. Очікується, що число нових робочих місць поза сільським господарством збільшилося на 50 тис. після їх зниження на 140 тис. у грудні. Безробіття, за прогнозами, залишиться на рівні 6,7%. Ми вважаємо, що фактичне значення може виявитися кращим за консенсус очікувань. По-перше, на це вказує опублікований у середу індекс ділової активності в секторі послуг. Компонент, відповідальний за зайнятість у секторі, виріс до 11-місячного максимуму. По-друге, дані ADP щодо зміни числа зайнятих також вказали на поліпшення ситуації на ринку праці.

Індекс настроїв

Індекс настроїв від Freedom Finance залишається на позначці 68 зі 100. Показник відображає надію учасників ринку на відновлення глобальної економіки у 2021 році.

Технічна картина

Технічно S&P500 як і раніше знаходиться у середньостроковому висхідному тренді. Напередодні індекс широкого ринку досяг нового максимуму, що сигналізує про збереження активності покупців. Короткострокові перспективи будуть залежати від того, чи зможуть «бики» утримати S&P500 вище 3870 пунктів. Наступний опір знаходиться на позначці 3900 пунктів, де пролягає верхня межа тренда.

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»