Ринок США: огляд і прогноз на 5 січня. Перші просадки

Ринок напередодні

Торги 4 січня на американських фондових майданчиках завершилися в червоній зоні. Індекс S&P500 опустився на 1,48%, до 3700 пунктів, аналогічну динаміку показав Nasdaq, опустившись на 1,47%. Dow Jones також скорегувався, але не так сильно - падіння склало 1,25%, до 30223 пунктів. Очевидної причини падіння немає - очікувана боротьба навколо двох останніх місць в Сенаті, очікувані проблеми з логістикою під час вакцинації і досить висока вартість окремих індексних компаній.

Новини компаній

Amazon, Berkshire, J.P. Morgan (AMZN: -2,16%, BRK.B: -1,43%, JPM: -0,94%) скоріше за все відмовляться від планів розвивати об'єднану компанію з охорони здоров'я Haven Health.

Teledyne Technologies (TDY: -7,55%) планує купити FLIR Systems (FLIR) за $8 млрд.

MGM Resorts International (MGM: -5,74%) отримала відмову в поглинанні від Entain (ENT) за $11 млрд, оскільки остання вирішила, що MGM недооцінила їх.

Ми очікуємо

Сьогодні відбудуться вибори в Джорджії, де демократи поки здобувають легку перемогу, всупереч очікуванням більшості, що республіканці візьмуть контроль над Сенатом. Ринок, можливо, дасть позитивний результат у будь-якому випадку, оскільки збереження республіканського контролю буде відповідати початковому сценарію після перемоги Джо Байдена і зниження податкового і регуляторного ризику; однак, навіть якщо демократи отримають контроль, їх перевага буде настільки малою, що вони навряд чи зможуть проштовхнути хоч якесь значуще регуляторне рішення. У той же час, демократичний контроль зміцнить перспективи ще одного раунду коронавірусної допомоги і двопартійного пакета заходів зі стимулювання інфраструктури.

Кількість нових випадків коронавірусу знизилося в США, однак того ж не можна сказати про Європу, де швидкість поширення вірусу починає лякати. Прем'єр-міністр Великобританії Джонсон наприкінці понеділка оголосив третій жорсткий локдаун, який триватиме до середини лютого. Також Німеччина розраховує продовжити локдаун до 31 січня, про це стане відомо сьогодні. З іншого боку, тренд залишається бичачим на тлі значних монетарних і фіскальних стимулів. Останні заходи Великобританії склали 4,6 млрд ф. ст. для підтримки бізнесу під час майбутнього локдауна.

Азіатські фондові майданчики закрилися переважно у зеленій зоні. Японський Nikkei знизився на 0,37%, China Shanghai Composite виріс на 0,73%, гонконгський Hang Seng піднявся на 0,64%. Європа в основному торгується в червоній зоні. EuroStoxx50 падає на 0,34%.

Ставка за 10-річними трежеріс залишається біля 0,93%. Ф'ючерс на нафту Brent близько $51-52. Золото продовжує зростання - $1951. Сьогодні великого руху не очікується, оскільки апетит до ризику за день практично не змінився.

Очікуємо, що S&P500 проведе торговельну сесію близько 3700 пунктів.

Індекс настроїв

Індекс настроїв від Freedom Finance залишився без змін на позначці 58 зі 100. Показник відображає надію учасників ринку на відновлення глобальної економіки у 2021 році.

Технічний аналіз

Технічно S&P500 як і раніше виглядає привабливо. Вчорашня корекція дає можливість до подальшого зростання. RSI скоректувався до 54,6 пунктів, що на тлі потенційного відскоку до 3750 пунктів може створити хорошу базу для продовження бичачого тренда. Падіння нижче 3640 пунктів призведе до перелому короткострокового тренда.

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»