Ринок США: огляд і прогноз на 5 жовтня. Трамп одужує — його рейтинг погіршується

Ринок напередодні

Сесію 2 жовтня американські індекси завершили на негативній території. Індекс S&P 500 опустився на -0,96%, до 3348 пунктів, Dow Jones знизився на -0,48%, NASDAQ впав на -2,22%. 

Новини компаній

  • Хмарна платформа для комунікацій Twilio (TWLO: +13%) поліпшила прогноз виручки за третій квартал.
  • Постачання електрокарів Tesla (TSLA: -7,4%) виявилися сильнішими консенсусу, але акції скорегувалися через перекупленності і ефекту завищених очікувань.
  • Розробник ігор Activision Blizzard (ATVI: -5,3%) переніс реліз World of Warcraft: Shadowlands до наступного року, вважаючи, що на фінансові результати за 2020 й це не вплине.

Ми очікуємо

Сьогодні світові фондові майданчики демонструють переважно позитивну динаміку. Стан здоров'я президента США за вихідні покращився, хоча він і не одужав. Підтримку ринкам надають повідомлення про негативні результати тестів у Джо Байдена, Стівена Мнучіна, Ненсі Пелосі та інших представників влади США. Байден збільшує відрив від Трампа до 10-14 п.п. Зараження президента негативно впливає на його рейтинг. Поки залишається неясним, якою мірою інвестори закладають в ціни очікування того, що новим главою США стане Байден.

Разом з вірогідністю перемоги кандидата від демократів ростуть шанси на прийняття збільшеного пакету фіскальних стимулів після виборів. Ненсі Пелосі вчора знову висловила оптимізм щодо досягнення прогресу в переговорах. На цьому тижні обговорення спірних аспектів законопроекту продовжиться.

Тим часом епідеміологічна ситуація в світі погіршується, що стримує оптимізм інвесторів. У деяких районах Нью-Йорка на карантин можуть закритися школи і частина компаній. У ряді штатів спостерігається рекордний рівень госпіталізації. У Парижі бари і ресторани може закритися на два тижні.

  •  Азіатські фондові індекси закрилися у зеленій зоні. Японський Nikkei виріс на +1,22%, гонконгський Hang Seng піднявся на +1,32%. 
  • Європейські індекси торгуються в плюсі. EuroStoxx 50 додає +0,46%.

Ставка по 10-річним трежеріс збільшується до 0,72%. Ф'ючерс на нафту Brent зростає понад $40. Золото знижується до $1890.

Очікуємо, що S&P500 в ході майбутньої сесії буде консолідуватися в діапазоні 3320-3385 пунктів.

Новини економіки та макростатистика

Сьогодні буде опублікований індекс менеджерів з постачання для невиробничої сфери США від ISM за вересень (прогноз: 56,3 пункту проти 56,9 в серпні). Незважаючи на деяке уповільнення зростання, в разі збігу з прогнозом, показник вкаже на досить швидке і впевнене відновлення економіки після кризи. Інвестори стурбовані, якщо фактичне значення індикатора буде нижче 56,0.

Технічна картина

Технічно S&P500 схильний до продовження середньострокового бічного руху. Попередня торгова сесія завершилася нижче 50-денної ковзної середньої. Індикатор RSI в нейтральній зоні, але MACD вказує на ймовірність продовження висхідного руху. Для поліпшення середньострокових перспектив індексу "бикам" потрібно прорватися вище рівня опору 3430 пунктів. 

У полі зору

6 жовтня квартальний звіт представить один з лідерів серед сервісів для управління трудовими ресурсами Paychex (PAYX). Згідно консенсусу аналітиків, виручка компанії знизиться на 10% р/р, до $895 млн, скоригована EPS впаде з торішніх $0,71 до $0,55. Очікується, що на минулий квартал припав пік зниження виторгу компанії, яка постраждала через масові звільнень і зростання безробіття. Результати компанії дуже чутливі до макроекономічних факторів, і затребуваність її сервісів є непрямим відображенням ситуації на ринку праці. У фокусі уваги будуть прогнози менеджменту на 2021 фінансовий рік, який для компанії почався в червні.

8 жовтня за квартал відзвітує мережа піцерій Domino's Pizza (DPZ). Очікується, зростання виручки на +16% р/р, до $953 млн, при підвищенні скоригованої EPS з $2,05 до $2,78. Компанія ефективно налагоджує сервіс доставки, що дозволяє їй збільшувати виручку і прибуток навіть в умовах карантину. Інвесторів цікавить, як Domino's Pizza справляється з посиленням конкуренції і як змінюється її ринкова частка. Очікуємо, що компанії вдасться зберегти лідируючі позиції в секторі. Проте акції DPZ вже виросли на +13% за квартал і на +78% за рік, тому на звіт ми дивимося обережно в зв'язку з ризиком завищених очікувань.

У цей же день квартальні результати опублікує Levi Strauss & Co (LEVI), одна з найстаріших компаній з виробництва одягу. Очікується, що її виручка впаде на 43% і складе $822 млн, а EPS піде в мінус до $0,22, при тому, що роком раніше вона була позитивною і становила $0,31. Компанія сильно постраждала через тимчасове закриття торгових центрів на піку пандемії, але це стимулювало менеджмент розвивати напрямок e-commerce. У фокусі інвесторів будуть коментарі компанії з прогнозами про прийдешні святкові розпродажі. Акції все ще на 27% нижче рівня початку року, тому обережного оптимізму менеджменту може вистачити для продовження плавного відновлення котирувань.

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»