Ринок США: огляд і прогноз на 6 квітня. Апетит до ризику слабшає через відсутність нових позитивних драйверів

Ринок напередодні

Торги 5 квітня американські фондові майданчики завершили в зеленій зоні. Індекси S&P500 і Dow Jones протягом торгової сесії оновили історичні максимуми і до закриття додали 1,44% і 1,13% відповідно, в той час як NASDAQ виріс на 1,67%. Лідерами зростання стали сектор циклічних споживчих товарів (+2,28%) і телекоми (+2,27%), а сектор енергетики виявився єдиним аутсайдером (-2,41%). Ралі широкого ринку було обумовлене сильними даними про нові робочі місця за березень, які були представлені у минулу п'ятницю. Також позитивні настрої учасників ринку підігріла публікація індексу, що відслідковує активність американського сектора послуг, який виріс до історично рекордного рівня.

Новини компаній

Norwegian Cruise Line Holdings (NCLH: +7,18%) веде переговори з федеральними органами охорони здоров'я США щодо можливого старту круїзних подорожей починаючи з 4 липня.

Автовиробник General Motors (GM: +5,61%) оновив лінійку електромобілів, представивши повністю електричний позашляховик Hummer.

На тлі корекції енергетичного сектора головним аутсайдером виявився Enphase Energy (ENPH: -8,16%). Зниженню котирувань сприяло закриття угоди з поглинання проектувальника сонячних батарей DIN Engineering Services.

Ми очікуємо

Сьогодні світові фондові ринки демонструють змішану динаміку. Європейський індекс EuroStoxx600 досяг історичного максимуму через надії учасників ринку на відновлення європейської економіки. Лідерами зростання на даний момент є банки, гірські металургійні компанії і автовиробники. У той же час захворюваність на COVID-19 продовжує стрімко зростати в єврозоні, особливо у Франції, Німеччині та Італії, що викликає побоювання щодо можливої третьої хвилі пандемії.

Ф'ючерси на американські індекси демонструють незначну консолідацію після сильної торгової сесії напередодні. Прибутковості 10-річних трежеріс до відкриття торгової сесії в США показують невелике зростання (+6 б.п.) і як і раніше позитивно корелюють з рухом широкого ринку акцій. Євро-доларові ф'ючерси, які відображають очікування ринку в частині підвищення процентних ставок, вказують на зростання ставки федеральних фондів вже до кінця 2022 року. Динаміка американських індексів у сьогоднішню торгову сесію, імовірно, буде негативною через відіграш позитивних драйверів минулої торгової сесії.

Азіатські фондові майданчики показали змішану динаміку. Японський Nikkei225 скорегувався на 1,3%, китайський CSI300 знизився на 0,41%, а гонконгський Hang Seng додав 1,97%.

Апетит до ризику невпевнений. Прибутковість за 10-річними трежеріс підвищується до 1,71%. Золото торгується на рівні $1734. Ф'ючерс на нафту марки Brent зростає до $59,9 після вчорашньої корекції.

Очікуємо, що сьогодні S&P500 буде схильний до консолідації в районі в 4040-4080 пунктів.

Індекс настроїв

Індекс настроїв від Freedom Finance піднявся до 67 зі 100, як і раніше відображаючи надію учасників ринку на відновлення глобальної економіки в 2021 році. Проте побоювання щодо нової хвилі COVID-19 в Європі, зростання інфляції і дохідностей трежеріс у другій половині весни чинять негативний вплив на настрої інвесторів.

Технічна картина

Технічно S&P500 як і раніше знаходиться у висхідному тренді. Напередодні індекс широкого ринку досяг нового історичного максимуму. Індикатор MACD вказує на збереження переваги «биків», в той час як індикатор RSI наближається до зони перекупленості. Очікуємо, що індекс S&P500 зустріне серйозний опір на рівні 4100 пунктів, в області якого пролягає лінія висхідного тренда.

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»