Ринок США: огляд і прогноз на 6 серпня. Позитив потребує підзарядки

Ми очікуємо

Світові фондові майданчики сьогодні переважно коригуються після тижня ралі. Позитивний ефект від сезону звітів і очікувань прийняття нового пакету стимулів практично відіграний, що може позбавити ринок драйверів зростання. У той же час зберігаються ризики, пов'язані з триваючою епідемією коронавірусу і погіршенням відносин між КНР і США. В Європі зростають побоювання з приводу другої хвилі пандемії. При цьому швидкість поширення коронавірусу в Штатах залишається нижче пікових значень липня.

Переговори демократів і республіканців про новий пакет стимулюючих заходів можуть бути завершені в п'ятницю. Деякі законодавці заявили, що вважають 7 серпня крайнім терміном для досягнення компромісу або припинення переговорів. Якщо сторони не дійдуть згоди, Білий дім розглядає можливість продовжити дію посібників з безробіття і призупинити збір податків президентським указом, що може прискорити процес узгодження стимулюючої економіку програми.

Інвестори також стежать за розвитком американо-китайських відносин. Держсекретар Майк Помпео закликав американські компанії прибрати з онлайн-магазинів доступ до покупки китайських програм. Це можна трактувати як сигнал до того, що заборони на використання китайських технологій в американських гаджетах вийдуть далеко за рамки примусового продажу або закриття TikTok.

Азіатські фондові індекси демонструють негативну динаміку. Японський Nikkei втрачає -0,4%, гонконгський Hang Seng -0,7%, шанхайський CSI300 -0,3%. Біржі Європи знижуються в межах -1%.

Попит на безпечні активи, в тому числі на облігації США, зберігається. Ставка по 10-річним трежеріс знаходиться поблизу 0,53%. Жовтневий ф'ючерс на Brent знижується до $45. Золото піднімається до $2050. Апетит до ризику слабкий. Очікуємо, що S&P500 в ході сьогоднішньої сесії буде коливатися поблизу 3300 пунктів.


Новини економіки і макростатистика

Найцікавішою публікацією сьогодні стануть дані про кількість первинних заявок на допомогу з безробіття за тиждень. Консенсус закладає збереження показника на рівні 1,4 млн. Розпочата друга хвиля епідемії уповільнює відновлення ринку праці.


Звіти

Сьогодні про результати за другий квартал відзвітують Uber, T-Mobile і Fortinet. Очікується, що Uber Technologies Inc. повідомить про падіння виручки, оскільки бізнес з перевезення пасажирів постраждав через карантинних обмежень.

Відносно T-Mobile US Inc. консенсус передбачає підвищення виручки завдяки різкому посиленню попиту на більш дешеві послуги телефонного зв'язку в умовах масового переходу працівників на режим віддаленої роботи.

Ми очікуємо, що Fortinet представить сильні дані за підсумками минулого кварталу, що обумовлено зберігається сприятливою макросередовищем. Обсяг навантаження на хмарні сервіси збільшився на тлі перекладу робочих процесів в онлайн, підвищилося і число віддалених підключень до корпоративних ресурсів, в тому числі за допомогою смартфонів. Все це істотно посилює вразливість даних і, як наслідок, підвищує попит на продукти для забезпечення кібербезпеки.


Технічна картина

Технічно S & P500 виглядає краще, ніж день тому, але обсяги нижче середнього і гепи останніх днів бентежать. Закриття гепа від 3328 пунктів відбулося, але нижче, на рівні 3307 і 3272 пунктів, у індексу сформувалися невеликі розриви, які загрожують закритися. Показники Моментум покращилися. MACD повернувся на позитивну територію. Індикатор RSI все-таки відновив локальний максимум разом з ринком, що знизило ризик «ведмежої» дивергенції. При цьому перекупленості по RSI немає, тому S&P500 здатний продовжити зростання і оновити лютневі вершини. У разі розвитку «ведмежих» настроїв підтримкою для S&P500 здатний стати рівень 3180 пунктів, а далі - 200-денна середня в районі 3050 пунктів.

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»