Ринок США: огляд і прогноз на 6 січня. Вибори в Джорджії у центрі уваги

Ринок напередодні

Торги 5 січня американські фондові індекси завершили в зеленій зоні. Індекс S&P500 піднявся на 0,71%, до 3727 пунктів, Dow Jones додав 0,55%, NASDAQ виріс на 0,95%. Апетит до ризику був посилений несподівано сильними даними по активності у виробничому секторі, а також впевненим зростанням нафтових котирувань після засідання ОПЕК+. На цьому тлі енергетичний сектор став лідером зростання з результатом 4,5%. Інші циклічні сектори також виглядали сильніше широкого ринку.

Новини компаній

Спортивний стрімінг-сервіс FuboTV (FUBO: +12,8%) оголосив попередні результати за 4 квартал, які виявилися кращими за попередні прогнози.

Компанія Qualcomm (QCOM: +2,7%) оголосила про призначення нового CEO, який вступить на посаду 30 червня.

Автовиробник General Motors (GM: +2,8%) повідомив про зростання продажів на 5% у 4 кварталі, завдяки чому вони відновилися до рівня 2019 року.

Ми очікуємо

Сьогодні світові фондові майданчики демонструють різноспрямовану динаміку. У фокусі уваги інвесторів знаходяться вибори в штаті Джорджія, де лідирують демократи. ЗМІ повідомляють про перемогу демократа Рафаеля Варнока, в той час як доля другого місця в Сенаті поки не визначена. Ф'ючерс на індекс NASDAQ реагує негативно, так як переважання демократів у Сенаті може призвести до більш сильного регуляторного тиску на технологічних гігантів. Втім, навіть у разі перемоги двох демократів у Джорджії місця в Сенаті між двома основними партіями розподіляться порівну - 50 на 50, тому віце-президент Камала Харріс (демократ) матиме право вирішального голосу. Іншими словами, перевага демократичної партії буде не настільки велика, щоб мати можливість підвищити податки, а імовірність нових стимулів збільшиться, тому глибокої корекції ринку вдасться уникнути.

В цілому, ринком керують суперечливі фактори. З одного боку, нові модифікації коронавірусу все швидше поширюються світом, що може призвести до погіршення епідеміологічної ситуації та продовження обмежень у США за прикладом європейських країн. З іншого боку, фіскальні і монетарні стимули залишаються основним фактором підтримки ринку, а оптимізм щодо вакцин продовжує бути причиною підвищення прогнозів інвестбанків по акціях.

Азіатські фондові майданчики закрилися переважно в плюсі. Японський Nikkei втратив 0,38%, гонконгський Hang Seng додав 0,15%, китайський CSI300 виріс на 0,92%. Європейські майданчики в зеленій зоні. EuroStoxx50 зростає на 1%.

Апетит до ризику посилюється. Ставка за 10-річними трежеріс зростає вище 1%. Ф'ючерс на нафту Brent піднімається вище $54. Золото дорожчає до $1960.

Очікуємо, що S&P500 сьогодні проведе сесію в діапазоні 3670-3730 пунктів.

Новини економіки і макростатистика

Сьогодні будуть опубліковані дані щодо кількості зайнятих у несільськогосподарському секторі від ADP за грудень. Очікується значення 88 тис., що набагато менше попереднього - 307 тис. Потенційне скорочення темпів найму і ослаблення ринку праці виглядає логічним в умовах карантинних обмежень. Втім, даний показник від ADP є дуже волатильним і не завжди точно пророкує динаміку офіційної статистики по ринку праці, яка очікується у цю п'ятницю.

Індекс настроїв

Індекс настроїв від Freedom Finance піднявся до 63 зі 100. Показник відображає надію учасників ринку на відновлення глобальної економіки в 2021 році.

Технічна картина

Технічно S&P500 як і раніше виглядає привабливо. Покупці продовжують демонструвати відносну силу. У той же час індикатор MACD формує «ведмежу» дивергенцію, тому ризик корекції присутній. Падіння нижче рівня підтримки 3640 пунктів призведе до перелому короткострокового тренда.