Ринок США: огляд і прогноз на 6 січня. Вибори в Джорджії у центрі уваги

Ринок напередодні

Торги 5 січня американські фондові індекси завершили в зеленій зоні. Індекс S&P500 піднявся на 0,71%, до 3727 пунктів, Dow Jones додав 0,55%, NASDAQ виріс на 0,95%. Апетит до ризику був посилений несподівано сильними даними по активності у виробничому секторі, а також впевненим зростанням нафтових котирувань після засідання ОПЕК+. На цьому тлі енергетичний сектор став лідером зростання з результатом 4,5%. Інші циклічні сектори також виглядали сильніше широкого ринку.

Новини компаній

Спортивний стрімінг-сервіс FuboTV (FUBO: +12,8%) оголосив попередні результати за 4 квартал, які виявилися кращими за попередні прогнози.

Компанія Qualcomm (QCOM: +2,7%) оголосила про призначення нового CEO, який вступить на посаду 30 червня.

Автовиробник General Motors (GM: +2,8%) повідомив про зростання продажів на 5% у 4 кварталі, завдяки чому вони відновилися до рівня 2019 року.

Ми очікуємо

Сьогодні світові фондові майданчики демонструють різноспрямовану динаміку. У фокусі уваги інвесторів знаходяться вибори в штаті Джорджія, де лідирують демократи. ЗМІ повідомляють про перемогу демократа Рафаеля Варнока, в той час як доля другого місця в Сенаті поки не визначена. Ф'ючерс на індекс NASDAQ реагує негативно, так як переважання демократів у Сенаті може призвести до більш сильного регуляторного тиску на технологічних гігантів. Втім, навіть у разі перемоги двох демократів у Джорджії місця в Сенаті між двома основними партіями розподіляться порівну - 50 на 50, тому віце-президент Камала Харріс (демократ) матиме право вирішального голосу. Іншими словами, перевага демократичної партії буде не настільки велика, щоб мати можливість підвищити податки, а імовірність нових стимулів збільшиться, тому глибокої корекції ринку вдасться уникнути.

В цілому, ринком керують суперечливі фактори. З одного боку, нові модифікації коронавірусу все швидше поширюються світом, що може призвести до погіршення епідеміологічної ситуації та продовження обмежень у США за прикладом європейських країн. З іншого боку, фіскальні і монетарні стимули залишаються основним фактором підтримки ринку, а оптимізм щодо вакцин продовжує бути причиною підвищення прогнозів інвестбанків по акціях.

Азіатські фондові майданчики закрилися переважно в плюсі. Японський Nikkei втратив 0,38%, гонконгський Hang Seng додав 0,15%, китайський CSI300 виріс на 0,92%. Європейські майданчики в зеленій зоні. EuroStoxx50 зростає на 1%.

Апетит до ризику посилюється. Ставка за 10-річними трежеріс зростає вище 1%. Ф'ючерс на нафту Brent піднімається вище $54. Золото дорожчає до $1960.

Очікуємо, що S&P500 сьогодні проведе сесію в діапазоні 3670-3730 пунктів.

Новини економіки і макростатистика

Сьогодні будуть опубліковані дані щодо кількості зайнятих у несільськогосподарському секторі від ADP за грудень. Очікується значення 88 тис., що набагато менше попереднього - 307 тис. Потенційне скорочення темпів найму і ослаблення ринку праці виглядає логічним в умовах карантинних обмежень. Втім, даний показник від ADP є дуже волатильним і не завжди точно пророкує динаміку офіційної статистики по ринку праці, яка очікується у цю п'ятницю.

Індекс настроїв

Індекс настроїв від Freedom Finance піднявся до 63 зі 100. Показник відображає надію учасників ринку на відновлення глобальної економіки в 2021 році.

Технічна картина

Технічно S&P500 як і раніше виглядає привабливо. Покупці продовжують демонструвати відносну силу. У той же час індикатор MACD формує «ведмежу» дивергенцію, тому ризик корекції присутній. Падіння нижче рівня підтримки 3640 пунктів призведе до перелому короткострокового тренда.

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»