Ринок США: огляд і прогноз на 6 жовтня. Повернення Трампа в Білий дім повернуло інвесторам впевненість

Ринок напередодні

Сесію 5 жовтня американські індекси завершили зростанням. Індекс S&P 500 піднявся на +1,80%, досягнувши 3409 пунктів, Dow Jones додав +1,68%, NASDAQ - 2,32%. Оптимізм інвесторів був обумовлений несподівано сильними даними по діловій активності в сфері послуг за вересень, поверненням Трампа в Білий дім і деяким підвищенням ймовірності прийняття стимулюючих економіку заходів. Всі 11 секторів закрилися в плюсі. Лідером зростання став енергетичний сектор, що додав близько 3% на тлі відскоку в нафтових котируваннях.

Новини компаній

Біотехнологічна компанія MyoKardia (MYOK: +57,9%) буде куплена фармацевтичним гігантом Bristol-Myers Squibb за $13 млрд.

Дональду Трампу призначили експериментальний препарат Regeneron (REGN: +7,13%) для лікування від коронавіруса.

Рітейлер вживаного одягу The RealReal (REAL: +8,47%) анонсував стратегічне партнерство з брендом Gucci для розвитку в сегменті люкс.

Ми очікуємо

Сьогодні світові фондові майданчики коректуються вниз після зростання напередодні. Новинний фон не насичений подіями. Сьогодні виступить глава ФРС Джером Пауелл, але змін в риториці не очікується. Ймовірно, голова ЦБ знову розповість про економічні перспективи, прокоментує дані по ринку праці за вересень, а також повторно вкаже на потребу в нових фіскальних стимулів.

Вчора обговорення стимулюючих економіку заходів продовжилося, але прогресу досягти як і раніше не вдається. Тим часом разом з рейтингами Джозефа Байдена ростуть шанси на майбутнє домінування демократичної партії в Конгресі, що підсилює ймовірність прийняття досить великої програми стимулів після виборів.

Інвестори починають ребалансування портфелів в очікуванні нового сезону звітів, який стартує наступного тижня, у зв'язку з цим не виключено сплески волатильності в окремих паперах. Ризик зростання захворюваності є ключовим, тому вчорашній позитив може виявитися короткостроковим.

 Азіатські фондові індекси завершили сесію в зеленій зоні. Японський Nikkei виріс на +0,52%, гонконгський Hang Seng піднявся на +0,90%. 

Європейські індекси консолідуються. EuroStoxx 50 знижується на -0,15%.

Ставка по 10-річним трежеріс піднялася до 0,76%. Ф'ючерс на нафту Brent зростає вище $41,5. Золото подорожчало до $1910.

Очікуємо, що S&P500 в ході майбутньої сесії буде консолідуватися в передбачуваному діапазоні 3365-3430.

Звіти

Сьогодні квартальний звіт представить Paychex (PAYX), один з лідерів в сегменті сервісів для управління трудовими ресурсами. Згідно з консенсус-прогнозом, виручка компанії знизиться на 10% р/р, до $895 млн, скоригована EPS зменшиться з торішніх $0,71 до $0,55. У фокусі уваги будуть прогнози менеджменту на 2021 фінансовий рік, що почався для компанії в червні.

Технічна картина

Технічно S&P500 виглядає помітно сильніше, але все ще схильний до продовження середньострокового бічного руху, так як ключовий рівень опору 3430 поки не був подоланий. Індикатори RSI і MACD вказують на ймовірність продовження висхідного руху.

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»