Ринок США: огляд і прогноз на 7 грудня. Інвестори чекають компромісу від сенаторів

Ринок напередодні

Сесію 4 грудня американські фондові майданчики завершили в зеленій зоні. Індекс S&P500 піднявся на 0,88%, до 3699 пунктів, встановивши новий абсолютний рекорд. Dow Jones виріс на 0,83%, NASDAQ додав 0,7%. Оптимізм інвесторів був обумовлений надією на швидке прийняття нової програми економічної допомоги, причому слабкі дані по ринку праці вони проігнорували. Сектор енергетики став лідером зростання, піднявшись на 5,4%, в той же час акції FAANG виглядали слабше ринку.

Новини компаній

Квартальні результати DocuSign (DOCU: +5,3%) перевершили очікування, адже попит на послуги електронного підпису та документообігу продовжив зростати.

Виробник інтегральних схем Marvell Technology (MRVL: -4,7%) в звіті за квартал вказав, що стикається з проблемами в ланцюжку поставок.

Акції мережі дисконт-магазинів Ollie's Bargain Outlet (OLLI: -9,8%) впали, тому що її звітність за третій квартал виявилася слабшою, ніж за два попередніх.

Ми очікуємо

Сьогодні світові фондові майданчики демонструють переважно негативну динаміку. У фокусі уваги відновлення карантинних обмежень у низці штатів, включаючи Вашингтон, Орегон та Мічиган. Епідеміологічна ситуація різко погіршується в Каліфорнії. У неділю захворюваність на коронавірусну інфекцію в штаті досягла рекордних 30 тис. На цьому тлі влада запроваджує обмеження на роботу ритейлу, ресторанів та інших громадських місць. Відзначимо, що позитив щодо очікуваної вакцинації майже повністю відображений в поточних котируваннях. Немає сумнівів, що на цьому тижні американський регулятор FDA схвалить вакцину від Pfizer і BioNTech, а в п'ятницю препарат почнуть поширювати регіонами.

Риторика американських законодавців вселяє все більше надій на швидке прийняття пакету економічної підтримки обсягом близько $900 млрд. Зростаюче число тимчасово закритих підприємств через нові обмеження змушує сенаторів діяти оперативно. Деякі протиріччя зберігаються, тому їх вирішення стане головним фактором підтримки для біржових покупців.

Азіатські фондові майданчики закрилися в червоній зоні. Японський Nikkei опустився на 0,76%, китайський CSI300 знизився на 0,86%, гонконгський Hang Seng впав на 1,23%. Європейські індекси також пішли в мінус. EuroStoxx50 втрачає 0,7%.

Апетит до ризику невпевнений. Ставка за 10-річними трежеріс зростає до 0,94%. Ф'ючерс на нафту Brent опускається до $48,5. Золото дешевшає до $1830.

Очікуємо, що S&P500 проведе торгову сесію в діапазоні 3650-3700 пунктів.

Індекс настроїв

Індекс настроїв від Freedom Finance знизився до 59 зі 100, проте як і раніше відображає надію учасників ринку на відновлення глобальної економіки в 2021 році.

Технічна картина

Технічно S&P500 схильний до висхідного руху, оскільки зміг подолати довгострокову трендову лінію, що є позитивним сигналом. Стану перекупленості за індикатором RSI поки не спостерігається, потенціал зростання ще присутній, але стає досить обмеженим в короткостроковій перспективі. За індикатором MACD формується «ведмежа» дивергенція, тому ми рекомендуємо проявити обачність.

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»