Ринок США: огляд і прогноз на 7 серпня. Вектор індексам задасть звіт по зайнятості

Ми очікуємо

Світові фондові майданчики сьогодні торгуються переважно в червоній зоні в очікуванні звіту по ринку праці США. Зберігаються ризики, пов'язані з триваючою епідемією коронавірусу і загостренням американо-китайського конфлікту. Швидкість поширення COVID-19 в Штатах залишається нижче пікових значень липня, в той час як в Європі посилюються побоювання з приводу другої хвилі епідемії через зростання захворюваності у Франції, Іспанії, Німеччини та Бельгії.

Переговори демократів і республіканців про новий пакет стимулюючих заходів напередодні не просунулися, а дедлайн встановлено на сьогодні. Білий дім підтвердив можливість продовжити дію посібників з безробіття і призупинити збір податків президентським указом, якщо угода між законодавцями не буде досягнуто. Тим часом демократи вважають цю міру незаконною.

Інвестори також стежать за розвитком американо-китайських відносин. США посилюють вимоги до розкриття інформації для лістінгованних на американських майданчиках китайських компаній. Крім того, президент Дональд Трамп підписав укази, які забороняють громадянам США вести будь-які справи з TikTok і WeChat через 45 днів. Жорсткість риторики може бути своєрідною підготовкою до переговорів по торговій угоді, намічених на середину серпня.

Азіатські фондові індекси демонструють негативну динаміку. Японський Nikkei втрачає -0,4%, шанхайський CSI300 -1,1%. Гонконгський Hang Seng падає на -1,6% після обвалу котирувань материнської для WeChat компанії Tencent. 

Біржі Європи відіграли частину втрат завдяки виходу сильної статистики з Німеччини і знижуються в межах -0,5%.

Попит на безпечні активи, в тому числі на облігації США, зберігається. Ставка по 10-річним трежеріс знаходиться поблизу 0,52%. Жовтневий ф'ючерс на Brent опускається нижче $45. Золото залишається в нулі у $2060. Апетит до ризику слабкий. Очікуємо, що S&P500 в ході сьогоднішньої сесії буде коливатися поблизу 3300 пунктів.


Новини економіки і макростатистика

У центрі уваги сьогодні реліз липневого звіту по ринку праці. Очікується уповільнення темпів зростання найму з 4,8 млн до 1,6 млн і зниження безробіття. Проте ринок праці залишається під тиском спровокованого пандемією економічного шоку. Розвиток другої хвилі коронавірусної епідемії загрожує загальмувати відновлення економіки і ринку праці. Президент Трамп 4 серпня сказав, що чекає сильних цифр від звіту, що створює додаткову інтригу.


Технічна картина

Технічно S & P500 виглядає непогано, але перекупленість назріває. Гепи на рівні 3307 і 3272 пунктів загрожують закритися. Показники Моментум при цьому виглядають впевнено. MACD повернувся на позитивну територію. Індикатор оновлює локальні максимуми разом з ринком, що зменшує ризик «ведмежою» дивергенції. RSI наближається до зони перекупленності, але до її настання S&P500 все ще здатний оновити лютневі вершини. У разі розвитку «ведмежих» настроїв підтримкою для S & P500 здатний стати рівень 3180 пунктів, а далі - 200-денна середня в районі 3050 пунктів.

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»