Ринок США: огляд і прогноз на 7 травня. У фокусі статистика по зайнятості

Ринок напередодні

Торги 6 травня американські фондові майданчики завершили у зеленій зоні. S&P500 виріс на 0,82%, до 4202 пунктів, Dow Jones встановив новий рекорд, піднявшись на 0,93%, Nasdaq зріс на 0,37%. Усі галузі показали позитивну динаміку. Лідерами зростання стали сектори фінансів (+1,43%), нециклічних споживчих товарів (+1,32%) і комунікацій (+1,1%). Сектор охорони здоров'я додав символічні 0,07% на тлі заяви Білого дому про підтримку пом'якшення захисту інтелектуальної власності для вакцин від COVID-19.

Новини компаній

At Home Group (HOME: +20,5%) анонсувала покупку Hellman & Friedman по $36 за акцію у третьому кварталі цього року.

SunRun (RUN: +11,7%) відзвітувала за квартал високою виручкою і підвищила прогнози на 2021 рік. У той же час EPS компанії недотягнув до очікувань. Будучи лідером ринку, компанія володіє конкурентною перевагою з точки зору пріоритету у постачальників.

Fastly (FSLY: -27,1%) згенерувала виручку вище за очікування, однак її EPS виявився нижчим за консенсус. Незважаючи на підвищення прогнозів на 2021 рік в цілому, орієнтири за результатами другого кварталу виглядають слабкими. Крім того, компанія повідомила, що раптово пішов її CFO.

Ми очікуємо

Сьогодні більшість світових фондових майданчиків залишається в зеленій зоні, зберігаючи позитивний імпульс вчорашнього дня.

Головною подією п'ятниці для інвесторів стане публікація квітневої статистики по ринку праці, від якої залежить політика ФРС. Крім того, реліз у значній мірі визначить розстановку сил між акціями «зростання» і «вартості». Існує імовірність того, що після публікації активізується обговорення згортання ультрам'якої грошової політики ФРС. Багато експертів вважають, що економіка перегрівається. Їх опоненти впевнені, що навіть дуже сильні дані по зайнятості не призведуть до зміни політики регулятора, оскільки ринок праці як і раніше далекий від доковідного рівня.

У центрі уваги інвесторів залишається сезон звітності. Однак той факт, що результати великого числа емітентів виявляються сильнішими за очікування, вже сприймається як норма. Найпопулярніші у учасників ринку компанії відзвітували. Одними з головних приводів для занепокоєння залишаються порушення ланцюга поставок і проблеми на стороні пропозиції. Ця ситуація чинить тиск на продаж і рентабельність підприємств, а також впливає на ціну їх продукції.

Азіатські фондові майданчики демонструють змішану динаміку. Гонконгський Hang Seng знизився на 0,1%, китайський CSI300 опустився на 1,29%, а японський Nikkei225 додав символічні 0,09%. EuroStoxx50 зростає на 0,41%.

Апетит до ризику невпевнений. Ставка за 10-річними трежеріс коливається на рівні 1,58%. Ф'ючерс на нафту Brent залишається поблизу $68 за барель. Золото зростає до $1820 за унцію.

Очікуємо, що майбутню сесію S&P500 проведе в діапазоні 4170-4220 пунктів.

Новини економіки і макростатистика

У блоці сьогоднішніх даних по ринку праці за квітень безробіття прогнозується на рівні 5,8% проти 6% у березні, а число нових робочих місць поза сільським господарством – на рівні 978 тис. проти 916 тис. місяцем раніше.

Індекс настроїв

Індекс настроїв від Freedom Finance виріс до 78 зі 100, як і раніше відображаючи надію учасників ринку на відновлення світової економіки в поточному році. Інвестори сфокусовані на даних макростатистики і їх впливі на політику ФРС.

Технічна картина

Технічно індекс S&P500 залишається у висхідному тренді. Індикатор RSI продовжує демонструвати «ведмежу» дивергенцію, але MACD починає поступово виходити з червоної зони. Індекс широкого ринку напередодні завершив сесію вище психологічно значимого рівня 4200 пунктів. Якщо бенчмарку вдасться закріпитися вище попереднього історичного максимуму 4219, фаза консолідації закінчиться.

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»