Ринок США: огляд і прогноз на 7 жовтня. Пауза в переговорах — пауза в зростанні

Ринок напередодні

Торгів 6 жовтня американські індекси завершили падінням, хоча знаходилися в зеленій зоні більшу частину сесії. Індекс S&P 500 знизився на -1,40%, до 3361 пункту, Dow Jones втратив -1,34%, NASDAQ впав на -1,57%. Розпродажі спровокувало доручення Трампа призупинити переговори щодо пакету стимулів до виборів. Слабкість акцій технологічних гігантів була викликана посиленням антимонопольних ризиків.

Новини компаній

Системний адміністратор для аналізу даних Alteryx (AYX: + 28,2%) оголосив про призначення нового CEO і поліпшив прогноз по виручці на третій квартал.

Boeing (BA: -6,8%) розчарував інвесторів прогнозом по індустрії на наступне десятиліття. Очікуваний концерном попит на літаки знижений на 11%.

General Electric (GE: -3,74%) отримала повідомлення від SEC в зв'язку з розслідуванням про визнання доходів. Розглядається подача позову за можливі порушення закону про цінні папери.

Ми очікуємо

Сьогодні світові фондові майданчики демонструють змішану динаміку. У фокусі інвесторів перспективи прийняття нового пакета стимулюючих заходів в США. З одного боку, на ринкові настрої негативно впливає призупинення переговорів про новий пакет фіскальних заходів підтримки економіки. З іншого боку, Дональд Трамп закликає Конгрес схвалити окремий законопроект по прямих виплатах безробітним, що згладжує негативний ефект від його висловлювань. Вчора глава ФРС Пауелл, як і очікувалося, повторив, що з фіскальними стимулами відновлення економіки буде набагато швидше. В учасників ринку вже немає сумнівів в тому, що нові заходи підтримки будуть прийняті в листопаді-грудні, однак їх обсяг залишається під питанням.

Статистика заражень COVID-19 залишається в полі зору інвесторів, так як сезонне ослаблення імунітету призводить до швидкого поширення інфекції в Європі. Збільшення ймовірності введення строгих обмежувальних заходів в будь-який момент може погіршити настрої інвесторів. Перераховані фактори невизначеності знижують апетит до ризику і сприяють збереженню волатильності.

Азіатські фондові індекси завершили сесію різнонаправлено. Японський Nikkei знизився на -0,05%, гонконгський Hang Seng виріс на +1,09%. 

Європейські індекси консолідуються. EuroStoxx 50 знижується на -0,15%.

Ставка по 10-річним трежеріс збільшується до 0,76%. Ф'ючерс на нафту Brent знижується до $41,8. Золото піднімається до $1890.

Очікуємо, що S&P500 в ході майбутньої сесії буде консолідуватися в діапазоні 3330-3400.

Технічна картина

Технічно S&P500 виглядає нестійкий, так як напередодні утворився свічковий патерн «ведмеже поглинання», який може вказувати на короткостроковий розворот. У середньостроковій перспективі індекс широкого ринку схильний до продовження бічного руху в діапазоні 3200-3430 пунктів.

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»