Ринок США: огляд і прогноз на 8 лютого. Покупці зберігають силу

Ринок напередодні

Сесію 5 лютого американські фондові індекси завершили в зеленій зоні. Індекс S&P500 піднявся на 0,39%, до 3887 пунктів, досягнувши нового історичного максимуму. Dow Jones додав 0,3%, NASDAQ виріс на 0,57%. Січнева статистика по зайнятості надала нейтральний вплив на динаміку ринків. Оптимізм щодо фіскальних стимулів залишався підвищеним. Сектор сировини і матеріалів відновлювався після падіння напередодні, тому продемонстрував зростання на 1,71%.

Новини компаній

Результати Activision Blizzard (ATVI: +9,6%) виявилися вищими за очікування. Краще за інших на тлі популярності серії ігор Call of Duty виглядав сегмент Activision.

Активна аудиторія соцмережі Snapchat (SNAP: +9,1%) досягла 265 млн користувачів, а фінансові результати перевершили консенсус очікувань.

Peloton (PTON: -5,9%) продемонструвала сильні результати завдяки попиту на тренажери для домашнього фітнесу, але менеджмент дав слабкий прогноз за EBITDA.

Ми очікуємо

Сьогодні світові фондові майданчики демонструють переважно позитивну динаміку. Обговорення пакета фіскальних стимулів залишається у фокусі уваги. Підвищуються шанси на те, що конгресмени приймуть антикризовий пакет обсягом понад $1,5 трлн завдяки процедурі «бюджетного примирення». Раніше інвестори вважали, що первісна програма Байдена обсягом $1,9 трлн в процесі переговорів скоротиться вдвічі. Підвищення очікувань є фактором підтримки висхідного руху. Сенатори поступово сходяться на думці про те, що прямі виплати розміром $1400 повинні отримати тільки американці з середніми і низькими доходами, а також обговорюють питання про виплати обсягом $3000 на кожну дитину в сім'ї. Міністр фінансів Джанет Йеллен продовжує наполягати на значних обсягах фіскального стимулювання. За її словами, ризик високої інфляції на даний момент є другорядним, тоді як пакет стимулів може повернути безробіття до нормальних значень вже в наступному році.

Мутації коронавірусу як і раніше представляють собою серйозний ризик. У Південній Африці призупинили використання вакцини компанії AstraZeneca, оскільки дослідження виявили її слабку ефективність проти місцевого штаму вірусу. Проте чинники підтримки висхідного тренда поки переважають.

Азіатські фондові майданчики закрилися в зеленій зоні. Японський Nikkei виріс на 2,12%, гонконгський Hang Seng додав 0,11%, китайський CSI300 - 1,48%. Європейський EuroStoxx50 піднімається на 0,4%.

Апетит до ризику підвищений. Ставка за 10-річними трежеріс зростає до 1,19%. Ф'ючерс на нафту Brent перевищив $60. Золото коливається близько $1810.

Очікуємо, що S&P500 сьогодні проведе торги в діапазоні 3860-3905 пунктів.

Індекс настроїв

Індекс настроїв від Freedom Finance опустився до 52 зі 100. Показник відображає надію учасників ринку на відновлення глобальної економіки в 2021 році.

Технічна картина

Технічно S&P500 як і раніше знаходиться в середньостроковому висхідному тренді. Напередодні індекс широкого ринку продовжив рух до нових історичних максимумів, що свідчить про силу покупців. Індикатор MACD перейшов до позитивної зони. Найближчим опором залишається область 3900-3905 пунктів, де пролягає верхня межа тренда. Не виключаємо короткострокову консолідацію.

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»