Ринок США: огляд і прогноз на 8 вересня. ІТ-сектор залишається в зоні турбулентності

Ринок напередодні

Торги 4 вересня американські індекси завершили в мінусі. S&P 500 опустився на -0,81%, до 3427 пунктів, Dow Jones знизився на -0,56%, NASDAQ втратив 1,27%. Фіксація позицій по акціях ІТ-компаній продовжилася. Протягом дня високотехнологічний NASDAQ падав більш ніж на 5%, але відновив велику частину втрат до кінця дня. Фактором підтримки виступив звіт про ринок праці США, що показав нижчий рівень безробіття (8,4%), ніж очікувалося. Гірше ринку виглядали сектори комунікацій (-1,92%), циклічних споживчих товарів (-1,41%) та ІТ (-1,34%).

Ми очікуємо

Сьогодні світові фондові в умовах неоднозначного зовнішнього фону і низьких торговельних обсягів напередодні, рухаються різноспрямовано. У центрі уваги інвесторів залишається посилення загострення протистояння між Вашингтоном і Пекіном. Дональд Трамп заявив, що критично важливу для американської економіки продукцію необхідно виробляти на території США, і обіцяв надати податкові пільги компаніям, які переведуть виробництво на батьківщину. Одночасно Трамп планує ввести тарифи для компаній, які створюють робочі місця за кордоном, особливо в Китаї. Реалізація цих намірів загрожує посилити напруженість у торговельних відносинах між США і КНР.

Захворюваність COVID-19 в США сповільнюється, і це дає інвесторам привід для оптимізму. Число нових випадків зараження опустилося до мінімуму з середини червня (менше 25 тис. За день). І все ж в 22 штатах з 50 поширення інфекції триває.

Азіатські фондові індекси торгуються в зеленій зоні. Японський Nikkei виріс на +0,2%, китайський CSI300 - на +0,5% і гонконгський Hang Seng - на +0,14%. 

Європейські майданчики знижуються під впливом напружених переговорів по Brexit. EuroStoxx 50 втрачає майже -1%.

Попит на безпечні активи, в тому числі на облігації США, зберігається. Ставка по 10-річним трежеріс знижується до 0,70%. Ф'ючерс на нафту Brent падає на -1,5%, до $41,36. Золото коливається поблизу $1925. Апетит до ризику слабкий. Очікуємо, що S&P500 в ході майбутньої сесії зробить спробу утриматися вище 3350 пунктів.

Технічна картина

Технічно S&P500 продовжує проявляти ознаки короткостроковій слабкості. Індикатор MACD опустився на негативну територію, що може вказувати на продовження корекції. З іншого боку, індикатор RSI вийшов із зони перекупленості, в якій він перебував попередні два тижні. Це може сприяти відновленню зростання S&P500 при появі позитивних драйверів. В ході сесії 4 вересня індекс широкого ринку знайшов сильну підтримку в області трендової лінії. Ми продовжуємо очікувати, що майбутня корекція виявиться невеликою. Однак при падінні нижче 3350 пунктів, S&P500 просяде до підтримки на позначці 3230.

В полі зору

Фармацевтичний гігант Johnson & Johnson 8 і 9 вересня бере участь в конференціях з охорони здоров'я, організованих Barclays і Wells Fargo, і представить значущі результати проведених досліджень. До кінця поточного року J&J планує публікувати результати клінічних випробувань препаратів TREMFYA, seltorexant і Ciltacabtagene Autoleucel, а проміжні підсумки, можливо, будуть оприлюднені в найближчі дні.

Представники American Air Lines (AAL) 9 вересня виступлять на онлайн-конференції Cowen Global Transportation and Sustainable Mobility Conference. Трансляція дводенного саміту буде доступна на сайтах для інвесторів. Очікується, що менеджмент поділитися міркуваннями щодо майбутнього галузі авіаперевезень і окремих її представників. На сьогодні основними трендами в секторі залишаються скорочення персоналу, стрімке збільшення пасажиропотоку в Китаї, а також посилення боргового навантаження авіакомпаній.

10 вересня за другий квартал, який для компанії закінчується в серпні, відзвітує другий за розміром виручки розробник програмних продуктів в світі Oracle. Консенсус передбачає нульову динаміку виручки при зростанні скоригованої EPS на 30%. Ми вважаємо, що підсегмент апаратних рішень продовжить демонструвати негативну динаміку в зв'язку з скороченням замовниками цієї продукції капітальних витрат. Найбільшу стійкість покаже підсегмент програмних рішень. Ми вважаємо, що хмарні SaaS-продукти Oracle збережуть двозначне зростання виручки завдяки сильним позиціям в галузі і меншим ступенем проникнення в порівнянні з рішеннями On-Premise, надходження від яких будуть знижуватися. Звіт Oracle дуже важливий: його результати стануть підставою для прогнозу по індустрії прикладного ПО на третій квартал.

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»