Ринок США: огляд і прогноз на 8 жовтня. Відеозвернення Трампа надихнуло покупців

Ринок напередодні

Торги 7 жовтня американські фондові майданчики завершили впевненим зростанням. Індекс S&P 500 піднявся на +1,74%, досягнувши 3419 пунктів, Dow Jones додав +1,91%, NASDAQ +1,88%. Усі вхідні в індекс широкого ринку 11 секторів закрилися в зеленій зоні. Оптимізм інвесторів був обумовлений обговоренням точкових заходів підтримки економіки. 

Новини компаній

Фармацевтична компанія Eli Lilly (LLY: +3,4%) представила результати тестів препарату від коронавірусу на схвалення FDA для екстреного використання в США.

Levi Strauss (LEVI: +5,1%) продемонстрував сильні квартальні результати завдяки зростанню онлайн-продажів. Виручка і EPS виявилися кращими за очікування.

Велика беттінговая компанія DraftKings (DKNG: -6,1%) зробила додатковий продаж 32 млн акцій по $52 з дисконтом 8,4%.

Фонд Sachem Head Capital Management придбав частку в Elanco Animal Health (ELAN: +13,6%) обсягом $1,2 млрд, назвавши акції компанії недооціненими.

Ми очікуємо

Сьогодні світові фондові майданчики демонструють позитивну динаміку. У фокусі інвесторів знаходяться можливі заходи підтримки економіки США, до яких напередодні закликав президент. Ненсі Пелосі і Стівен Мнучін продовжать розпочаті вчора обговорення підтримки низки авіагалузей. Учасники ринку чекають початку переговорів про одноразову виплату американцям $1200.

Відеозвернення Трампа, що вийшло після закриття основної сесії, вселило оптимізм в інвесторів. Президент США відзначив ефективність препарату для лікування COVID-19 від компанії Regeneron, який, за словами Трампа, зіграв «ключову роль» в поліпшенні його самопочуття. Глава Білого дому оголосив, що цей препарат може швидко отримати схвалення і буде безкоштовний для американців.

Азіатські фондові індекси завершили сесію без єдиної динаміки. Японський Nikkei виріс на +0,96%, гонконгський Hang Seng знизився на -0,20%. 

Європейські індекси в плюсі. EuroStoxx 50 додає +0,25%.

Ставка по 10-річним трежеріс знижується до 0,77%. Ф'ючерс на нафту Brent зростає до $42,5. Золото піднімається вище $1890.

Очікуємо, що S&P500 в ході майбутньої сесії зробить спробу подолати рівень 3430 пунктів.

Новини економіки і макростатистика

Сьогодні будуть опубліковані дані по числу первинних заявок на допомогу з безробіття за попередній тиждень (прогноз: 820 тис. проти 837 тис. тижнем раніше). Ми не виключаємо, що через звільнень і відправки співробітників неоплачувану відпустку великими корпораціями, наприклад Disney, підсумковий показник буде вище консенсусу.

Звіти

Сьогодні про квартальні результати повідомить мережа піцерій Domino's Pizza (DPZ). За прогнозом, виручка компанії збільшиться на 16% р/р, до $953 млн, при зростанні скоригованої EPS з $2,05 роком раніше до $2,78. На наш погляд, компанія збереже лідерство в своєму сегменті, однак з початку року акції DPZ вже виросли на 47%, тому на звіт ми дивимося обережно в зв'язку з ризиком завищених очікувань.

Технічна картина

Технічно S&P500 демонструє готовність подолати ключовий рівень 3430 пунктів. Утворився напередодні свічковий патерн «ведмеже поглинання» не зміг привести до розвороту, так як 50-денна змінна середня виступила сильною підтримкою для покупців. Індикатори RSI і MACD підтверджують «бичачі» настрої.

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»