Ринок США: огляд і прогноз на 9 березня. У центрі уваги голосування палати представників

Ринок напередодні

Торги 8 березня американські фондові майданчики завершили переважно в червоній зоні. S&P500 знизився на 0,54%, до 3821 пунктів, Dow Jones додав 0,97%, NASDAQ втратив 2,41%. Аутсайдерами стали ІТ-сектор (-2,46%) і сектор комунікацій (-1,47%). Акції «вартості» як і раніше демонстрували результати краще за ринок: виділилися сектори фінансів, промисловості, а також сировини і матеріалів. Прибутковість за трежеріс піднімається до рівня 1,6%.

Новини компаній

GameStop Corp. (GME: +41,2%) повідомила про формування стратегічної комісії в рамках зміни бізнес-моделі з урахуванням нових технологій.

McAfee (MCFE: +12,7%) продасть корпоративний бізнес консорціуму Symphony Technology Group, щоб сфокусуватися на споживчій кібербезпеці.

Багатогалузева корпорація General Electric (GE: +4,2%) заявила про те, що компанія близька до укладення угоди з продажу неключового активу з лізингу літаків ірландській групі AerCap. Вартість угоди - більше $30 млн.

Ми очікуємо

Сьогодні світові фондові майданчики демонструють змішану динаміку. Протягом цього дня фокус уваги інвесторів буде спрямовано на голосування палати представників по схваленому раніше Сенатом пакету стимулів в обсязі $1,9 трлн. Ринки впевнені у тому, що пакет стимулювання також буде схвалений і нижньою палатою Конгресу США. Раніше президент Джо Байден заявив, що американці зможуть отримати платежі в рамках програми вже цього місяця.

Незважаючи на те що глава ФРС Джером Пауелл і член Федерального комітету відкритого ринку (FOMC) Лаель Брейнард відзначили, що подальше зростання ставок може призвести до гальмування на шляху до досягнення цілей ФРС, наразі цей ризик залишається помірним. Хоча схвалення пакету стимулів викликає безліч нападок у зв'язку з поточною динамікою ставок за бондами, однак представники регулятора не висловлюють особливої стурбованості з приводу даної тенденції. Джанет Йеллен зазначила, що економіка повернеться до стану повної зайнятості у 2022 році. Говорячи про пакет стимулів, міністр фінансів США заявила, що не очікує перегріву економіки на тлі вливань додаткового капіталу на фондовий ринок.

Азіатські фондові майданчики закрилися переважно у зеленій зоні. Японський Nikkei225 виріс на 0,98%, китайський CSI300 впав на 0,76%, гонконгський Hang Seng піднявся на 0,97%. Європейський EuroStoxx50 падає на 0,01%.

Апетит до ризику залишається невисоким. Ставка за 10-річними трежеріс зростає до 1,6%. Ф'ючерс на нафту марки Brent знижується до $68. Золото дешевшає до $1678.

Очікуємо, що S&P500 сьогодні протестує рівень 3800 пунктів.

Індекс настроїв

Індекс настроїв від Freedom Finance зберігся на рівні 78 зі 100. Показник відображає надію учасників ринку на відновлення глобальної економіки у 2021 році.

Технічна картина

Технічно S&P500 як і раніше знаходиться у висхідному тренді. У короткостроковій перспективі вірогідне продовження консолідації поблизу 50-денної ковзної середньої. Ключовою зоною підтримки виступає область 3640-3700 пунктів.

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»