Ринок США: огляд і прогноз на 9 квітня. Глобальні темпи вакцинації залишаються фактором ризику

Ринок напередодні

Торги 8 квітня американські фондові майданчики завершили позитивно. Індекс S&P500 піднявся на 0,42%, до 4097 пунктів, Dow Jones додав 0,17%, а NASDAQ виріс на 1,03%. Акції корпорацій з групи FAANG продовжили рухати широкий ринок до нових максимумів. Лідером зростання став технологічний сектор із результатом +1,42%, тоді як енергетичний сектор знизився на 1,36%. Падіння прибутковості за 10-річними трежеріс до 1,62% зумовило продовження перетікання капіталу в акції «зростання».

Новини компаній

Okta (OKTA: +7,2%), розробник рішень в області кібербезпеки, провів віртуальну конференцію з інвесторами, на якій оголосив, що очікує зростання виручки на 35% після закриття операції з придбання компанії Auth0.

Blink Charging (BLNK: +12,9%) встановить 42 зарядні станції для електрокарів у Нью-Йорку біля ресторанів Four Brothers Pizza.

Виробник алкогольних напоїв Constellation Brands (STZ: -4,6%) оголосив про слабші, ніж очікували інвестори, прогнози на 2022 фінансовий рік.

Ми очікуємо

Сьогодні більшість світових фондових майданчиків демонструє змішану динаміку. У фокусі уваги як і раніше знаходяться нестабільна епідеміологічна ситуація і перспективи відкриття економік, деталі інфраструктурного плану в США і можлива податкова реформа. Голова ФРС Джером Пауелл, виступаючи вчора на віртуальній конференції МВФ, зазначив, що, навіть незважаючи на поліпшення економічних перспектив США, темпи вакцинації в інших країнах і стримування поширення захворювання залишаються факторами ризику для глобального економічного відновлення. Пауелл також повторив, що ФРС не буде вживати заходів у відповідь на короткостроковий сплеск інфляції.

Прибутковості трежеріс сьогодні ростуть, а ф'ючерси на S&P500 демонструють бічну динаміку, при цьому ф'ючерс на NASDAQ виглядає трохи слабше. Імовірно, технологічний сектор почне знижуватися, з огляду на його зростання на 3,6% з понеділка.

Наступного тижня стартує сезон звітностей за перший квартал 2021 року, який традиційно розпочнеться із банківського сектора. Як наслідок, очікуємо продовження ребалансування портфелів інвесторів виходячи з прогнозованих квартальних результатів, що може посилити волатильність протягом майбутньої сесії. Рекомендуємо проявляти обережність.

Азіатські фондові майданчики закрилися переважно в червоній зоні. Китайський CSI300 впав на 1,5%, японський Nikkei225 додав 0,2%, гонконгський Hang Seng втратив 1,17%. EuroStoxx50 торгується біля нульової позначки.

Апетит до ризику слабкий. Ставка за 10-річними трежеріс піднімається до 1,66%. Ф'ючерс на нафту Brent опускається нижче $63. Золото тримається близько $1746.

Очікуємо, що майбутню сесію S&P500 проведе в діапазоні 4070-4110 пунктів.

Новини економіки і макростатистика

Сьогодні буде опублікований індекс цін виробників (PPI) за березень. Очікується підвищення на 0,5% в порівнянні з лютневим значенням. Ці дані привернуть увагу інвесторів, оскільки оцінка потенційного інфляційного тиску - ключова тема для фондового ринку на поточний момент. Фактичні дані вище очікувань викличуть зростання дохідностей трежеріс.

Індекс настроїв

Індекс настроїв від Freedom Finance піднімається до 71 зі 100, як і раніше відображаючи надію учасників ринку на відновлення глобальної економіки у 2021 році. Проте побоювання щодо нової хвилі COVID-19 в Європі чинять негативний вплив на настрої інвесторів.

Технічна картина

Технічно S&P500 як і раніше знаходиться у висхідному тренді. Напередодні індекс широкого ринку досяг нового історичного максимуму. Індикатор RSI впритул наблизився до зони перекупленості на позначці 70 пунктів. Вважаємо, що в найближчі торговельні сесії імовірна консолідація або корекція на тлі фіксації прибутку "биками". Індекс S&P500 зустріне серйозний опір на рівні 4115 пунктів, в області якого пролягає лінія висхідного тренда.

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»