Ринок США: огляд і прогноз на 9 вересня. Технологічні гіганти очолили падіння

Ринок напередодні

Торги 8 вересня американські індекси завершили сильним падінням на тлі побоювань з приводу збільшення дефіциту бюджету США і посилення напруги між Пекіном і Вашингтоном. S&P 500 опустився на -2,78%, до 3332 пунктів, Dow Jones знизився на -2,25%, NASDAQ впав на -4,11%. Технологічні гіганти стали лідерами падіння. Акції Apple втратили -6,73%, а обвал котирувань Tesla на -21% потягнув за собою весь індекс NASDAQ. Енергетичний сектор (-3,71%) виявився під тиском падаючої через слабке глобального попиту нафти. Краще за ринок виглядав захисний сектор комунальних послуг (-0,60%).

 Ми очікуємо

Сьогодні світові фондові демонструють переважно позитивну динаміку в рамках відновлення після розпродажу напередодні. У центрі уваги інвесторів залишається загострення відносин між Китаєм і США. Адміністрація Трампа розглядає можливість додавання великого китайського виробника мікросхем SMIC в чорний список організацій, в який вже включена Huawei. Це буде означати заборону на бізнес-партнерство з американськими компаніями. Крім того, інвестори не задоволені відносно слабкими заходами фіскальної підтримки, які обговорюються в Сенаті на цьому тижні. Найімовірніше, п'ятий пакет заходів не буде перевищувати $ 700 млрд. Головною проблемою залишається зростаючий дефіцит бюджету США.

 Британська AstraZeneca призупинила випробування вакцини від COVID-19, так як у одного з учасників тестування зафіксована побічна реакція. Компанія не відновить випробування вакцини, поки не буде доведена її безпеку. Тривала зупинка роботи над препаратом може негативно вплинути на настрої інвесторів.

 Азіатські майданчики закрилися в червоній зоні. Японський Nikkei опустився на -1,04%, китайський CSI300 - на -2,34% і гонконгський Hang Seng - на -0,63%. Європейські фондові індекси помірно ростуть після падіння напередодні. EuroStoxx 50 додає +0,5%, британський FTSE100 підвищується на +0,62%.

Попит на безпечні активи, в тому числі на облігації США, зберігається. Ставка по 10-річним трежеріс без змін, близько 0,68%. Ф'ючерс на нафту Brent зростає на +1%, до $40,2. Золото коливається поблизу $1930. Очікуємо, що S&P500 в ході майбутньої сесії зробить спробу повернутися вище 3350-3400 пунктів.

 Звіти

Великий розробник хмарних рішень в області кібербезпеки Zscaler представить квартальні результати до відкриття ринку. Очікується, що виручка компанії збільшилася на +37% р/р, до $118,6 млн, на тлі зростання попиту на хмарні рішення. Прогноз менеджменту по виручці закладає діапазон $117-119 млн. Консенсус передбачає, що EPS скоротиться до $0,03 проти $0,07 роком раніше.

 Технічна картина

Технічно S&P500 продовжує проявляти ознаки короткостроковій слабкості. В ході сесії 8 вересня він пробив важливу підтримку на позначці 3350, ніж погіршив свої короткострокові перспективи. Індикатор RSI пішов нижче нейтрального рівня 50, підтверджуючи відносну силу «ведмедів». У разі продовження корекції наступним важливим рівнем підтримки для S&P500 стане область 3280-3300 пунктів. Для перехоплення ініціативи «бикам» необхідно, щоб сесія завершилася вище 3390 пунктів за індексом.

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»