Ринок США: огляд і прогноз на 9 жовтня. Конгресмени повернули інвесторам надію на стимули

Ринок напередодні

Торги 8 жовтня на фондових майданчиках США завершилися в плюсі. Індекс S&P 500 виріс на +0,80%, досягнувши 3447 пунктів, Dow Jones піднявся на +0,43%, NASDAQ додав +0,50%. Учасники ринку були натхнені перспективами прийняття фіскальних стимулів, а також повідомленнями про швидке схвалення для продажу препарату від Eli Lilly для лікування COVID-19. Краще за інших виглядав енергетичний сектор, що додав +3,78% на тлі зростання цін на нафту.

Новини компаній

Інвестбанк Morgan Stanley (MS: + 0,6%) оголосив про намір придбати інвестиційну компанію Eaton Vance (EV: + 48,1%) за $7 млрд.

IBM (IBM: + 6%) планує виділити бізнес з надання інфраструктурних послуг в окрему компанію.

Квартальні результати Domino's Pizza (DPZ: -7%) виявилися трохи кращими за консенсусу з EPS і порівнянним продажу, але акції компанії все одно знизилися.

Ми очікуємо

Сьогодні світові фондові майданчики демонструють змішану динаміку. У фокусі інвесторів залишається обговорення нових заходів підтримки економіки США. Трамп висловив інтерес до широкого пакету стимулів. Переговори між законодавцями поновилися, але розбіжностей у них як і раніше багато, тому учасники ринку не впевнені в тому, що сторони зможуть домовитися про всі положеннях законопроекту до дня президентських виборів.

Інвестори продовжують ігнорувати статистику про COVID-19 і вважають за краще фокусувати увагу на досягненнях в лікуванні коронавируса і прогрес в розробці вакцини. Тим часом епідеміологічна ситуація в Європі і США продовжує погіршуватися: кількість хворих в Штатах досягло максимуму з середини серпня. Поки інвестори впевнені, що строгих карантинних заходів вдасться уникнути, але навіть їх слабка вірогідність обмежує апетит до ризику.

Азіатські фондові індекси завершили сесію без єдиної динаміки. Японський Nikkei знизився на -0,12%, гонконгський Hang Seng впав на -0,31%, а китайський CSI300 виріс на +2,04%, відновивши торги після кількох святкових днів. 

Європейські індекси знижуються. EuroStoxx 50 втрачає -0,25%.

Ставка по 10-річним трежеріс коливається близько 0,77%. 

Ф'ючерс на нафту Brent опустився нижче $43. Золото піднімається вище $1910.

Очікуємо, що S&P500 в ході майбутньої сесії буде консолідуватися в діапазоні 3430-3465 пунктів.

Технічна картина

Технічно S&P500 схильний до продовження висхідної динаміки. Індекс подолав ключовий рівень 3430 пунктів. Індикатори RSI і MACD підтверджують «бичачі» настрої. Наступним значущим опором буде рівень 3480, а сильною підтримкою для покупців виступить 50-денна змінна середня на позначці 3375 пунктів.

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»