Скільки Moderna хоче заробити на вакцині проти COVID-19?

На нинішньому тижні біотехнологічна компанія Moderna Inc. (MRNA, NASDAQ) стала героєм відразу двох новин про вакцину проти коронавірусу. Перш за все, компанія повідомила про початок випробувань вакцини, а пізніше деякі джерела, посилаючись на достовірні дані, представили попередню ціну курсу з двох вакцин від Moderna. Це викликало питання у інвесторів.

У понеділок 27 липня Moderna приступила до випробувань фази III вакцини мРНК-1273 на 30 тис. добровольців. Спостереження за добровольцями триватиме два роки після введення другої дози вакцини.

Пізніше від джерел, знайомих з перебігом «переговорів між компанією і потенційними покупцями», з'явилася інформація про ціну майбутньої профілактики. Йдеться про суму $50- $60 за курс з двох вакцин. Дана ціна виглядає розумною, якщо мова йде про такі країни, як США або, наприклад, Німеччина. Однак у багатьох регіонах світу запропонована ціна буде вважатися високою.

Складно прогнозувати, наскільки успішна стратегія, обрана Moderna. З одного боку, компанія є одним з лідерів в області розробки вакцини проти COVID-19 і єдина, яка почала фазу III клінічних досліджень. З іншого боку, на ринку багато конкурентів (за даними ВООЗ, сьогодні розробляється більше 130 вакцин по всьому світу), і будь-який з них може різко просунутися в випробуваннях. При цьому такі компанії, як AstraZeneca (AZN, NYSE) і Johnson & Johnson (JNJ, NYSE), планують як мінімум на початкових етапах продавати вакцини приблизно по $3- $4 за курс.

Відзначимо, що на даному етапі немає офіційних коментарів від Moderna щодо передбачуваної ціни вакцини.

На торгах 30 липня акція MRNA коштувала $77,63.


Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»