Соціальна мережа Twitter задумалася про покупку TikTok

Соціальна мережа Twitter Inc. (TWTR, NASDAQ) знаходиться в списку компаній, які можуть викупити китайське відеододаток TikTok. Ця новина була одним із драйверів зростання акції TWTR в серпні. На торгах 10 вересня акція коштувала $38,95, подорожчавши майже на 20% з початку року.

На початку серпня Twitter повідомила, що вступила в попередні переговори про покупку популярного китайського сервісу для відеороликів TikTok. Додаток потрапив в поле зору американського уряду через особливості взаємодії китайських телекомунікаційних компаній зі своїм урядом. Зокрема, китайські компанії зобов'язані ділитися даними і технологіями з урядом країни за запитом. Цим адміністрація президента США Дональда Трампа пояснює необхідність операції з продажу американської версії TikTok. Одним з можливих покупців виступить компанія Twitter. Для соцмережі така покупка стала б цінним активом, так як за останні квартали TikTok стала вкрай популярною у всьому світі і привернула, в тому числі, активну молодіжну аудиторію, за яку конкурують всі соціальні мережі.

Додатковим фактором зростання Twitter в серпні стала новина про ймовірне введення підписки на деяких сервіси. Відомо, що компанія збирає нову команду розробників для якогось нового проекту. При цьому інших подробиць про підготовлюваний проект немає, але за непідтвердженими даними, Twitter вивчає потенційну пропозицію підписки в рамках преміальних сервісів. Зокрема, обговорюється ідея додавання преміальних сервісів в TweetDeck, який Twitter придбав за $40 млн ще в 2011 р

Таким чином, Twitter має кілька чинників, здатних підтримати котирування. Однак відсутність точних даних від компанії не дозволяє акції продовжувати зростання, принаймні, на даному етапі.

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»