US Daily: ФРС розглядає сценарії зниження ставок 23.04.2019

Індекс S&P залишився в каналі зростання, по ВВП в 1 кварталі очікується 3% зростання, хвилювання в Конгресі

 

В понеділок. Індекс S&P залишився в каналі зростання після заяви ФРС про початок обговорення умов, при яких ФРС буде знижувати поточні ставки. Зокрема президент ФРС Чикаго Чарльз Еванс дав чітко зрозуміти, збереження інфляції на рівні нижче 2% буде вказувати на те, що «встановлення грошово-кредитної політики ФРС насправді є обмежувальним, і ФРС повинен внести коригування в ставку фондів». Водночас Еванс додав що очікує зростання інфляції в майбутньому році і підвищення ставок в кінці 2020 року. Голова ради економічних консультантів Кевін Хассетт також додав бичачий стимул, повідомивши, що недавнє зміцнення макро даних свідчить про зростання ВВП приблизно на 3%.

Сьогодні. Ф'ючерс на S&P рухається в каналі зростання після досить сильного зростання в попередню сесію. Після успішного тестування нижньої межі каналу аптренда очікувано, що індекс протестує 2918 в найближчі сесії. Однак опубліковане розслідування Міллера викликає неабиякі суперечки в Конгресі США. Зокрема сенатор Камала Харріс заявила, що закликає Конгрес почати процес імпічменту проти Трампа. Заявивши водночас, що реальні шанси відсторонення Трампа від влади мінімальні.

Міжринок та індикатори. Міжринкові індикатори, крім нафти, вказують на уповільнення зростання індексу S&P. VIX (+ 2,7%) продовжує бічний рух в корекційному каналі, тестуючи при цьому рівень $12,5. Незабаром можливий тест верхньої межі корекційного каналу від 26 грудня. Ф'ючерс на нафту WTI продовжує зростання після поновлення санкцій США, спрямованих проти Ірану. Золото скорегувалося до рівня Фібоначчі $1275 (0,5%). Індикатори апетиту HYG/JNK скорегувалися і тестують попередній максимум.

Сектори. Більшість секторів були гірше ринку. Краще ринку був сектор технологій (+0,2%). Гірше ринку сектор енергоносіїв (-0,7%). Що важливо сектор енергоносіїв вийшов з локального каналу від 26 березня. Сектор охорони здоров'я виглядає перепроданим. Споживчий сектор тестує нижню межу каналу від початку року. З окремих компаній росли великі гранди (FAANG). Прикладний софт (CRM, INTU) також показав зростання. ISRG (-7%) продовжує коригуватися, після негативного звіту.

Що чекаємо? Ф'ючерс на S&P залишився в каналі, що надає велику ймовірність продовження бичачого сценарію зростання. Незабаром очікуємо тест 2918 і далі 2938. У разі пробою каналу і відхід нижче 2900, ключовими рівнями стануть 2893, 2857.

Дії. Докуповуємо основні портфельні позиції згідно зі списком buy, однак якщо 2893 буде пробита на великому обсязі, потрібно скоротити обсяг купованих позицій на 50%. Для нових позицій і портфелів можлива часткова алокація (25-30%) в облігаціях з метою подальшої закупівлі в разі корекції ринку.

Захист. При пробої 2857 на хорошому обсязі відкривати позиції в інверсних ETF TVIX, SQQQ, SDS.

Середньостроково | BUY LIST *: AAPL, ACN, ADBE, AMZN, AVGO, BA, BABA, BAC, CPRT, DIS, GOOGL,  GS, INTC, JPM, MA, MSFT

Середньостроково | SELL LIST:

Локально | BUY LIST: FTNT, JPM, LMT, MMM,NFLX

* для повних параметрів рекомендацій включаючи стоп-лосс см. останню стор. репорт


Ключові теми і новини з ринку:

 

(=) LLY продасть в Китаї права на два успадкованих антибіотика Lilly - Ceclor і Vancocin - а також на завод в Сучжоу, який виробляє Ceclor для Eddingpharm, китайської спеціалізованої фармацевтичної компанії.

(=) Французький ритейлер Casino розширює партнерські відносини з AMZN, прагнучи диверсифікувати канали збуту.

(=) Мігель Патрісіо новий генеральний директор KHC. Аналітики тепло відреагували на цей крок, зазначивши досвід Патрісіо в інших гігантах споживчих товарів, включаючи Anheuser-Busch InBev, Philip Morris, Coca-Cola і Johnson & Johnson.

(-) TIVO продовжує активну юридичну боротьбу з CMCSA новим позовом про порушення патентних прав.

(=) S і AT&T домовилися врегулювати позов, в якому Sprint оскаржив для AT&T маркетинг своєї поліпшеної послуги 4G як «5G Evolution».

(=) Ілон Маск заявив, що він очікує, що TSLA розгорне автономні таксі в наступному році в деяких частинах США. Послуга дозволить власникам Model 3 додати свої автомобілі в мережу Tesla.

(=) FB призначає Дженніфера Ньюстеда в якості свого нового головного  радника.

(=) DIS робить ряд кроків, які могли б перевести його в Національну футбольну лігу напередодні нового раунду переговорів про права на трансляцію цього виду спорту, відзначає Variety, включаючи плани щодо висвітлення драфту НФЛ на цьому тижні.

(+) Barrick Gold і NEM кажуть, що їх спільне підприємство в Неваді очистило всі нормативні умови, необхідні для його завершення.

(=) Відомий аналітик Ming-Chi Kuo каже, що AAPL випустить iPhone 5G в наступному році з модемами від QCOM і Samsung.

(=) AAPL є одним з найбільших клієнтів веб-сервісів AMZN. AAPL уклала велику багаторічну угоду з AWS і витрачає більше $30 мільйонів в місяць. Згідно з повідомленням, протягом п'яти років AAPL витратила на AWS не менше $1,5 млрд.

(=) PYPL близька до вибору SYF для випуску кредитної карти під брендом Venmo, повідомляє Wall Street Journal з посиланням на людину, знайому з цим питанням.

(=) V представляє нову платформу Visa Next з набором бета-інтерфейсів API, специфікацій та інструментів розробки для емітентів і процесорів емітентів, щоб почати створення і бета-тестування нових платіжних продуктів для споживачів, що використовують цифрові технології.

(=) LLY і Avidity Biosciences, Inc. підписали угоду про глобальну співпрацю у сфері ліцензування та досліджень, спрямовану на розробку та комерціалізацію нових ліків в області імунології та інших обраних показань.

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»