US Daily: у фокусі звіт ВВП США 26.04.2019

Завершення тижня очікується волатильним, хороші корпоративні звіти послабили побоювання ринку

В четвер. Високотехнологічний Nasdaq 100 досяг рекордного рівня після сильних результатів від Microsoft Corp. і Facebook Inc. Більш широкий індекс S&P 500 практично не змінився багато в чому завдяки негативним звітам компаній 3M і UPS. Також варто відзначити що S&P продовжує тестувати нижню межу каналу від початку року і підійшов до рівня 2937 (горизонтальний спротив). Також число заявок на допомогу з безробіття виросло до 230K (консенсус 209К).

Сьогодні. Ф'ючерс на S&P вийшов з каналу зростання, в даному випадку важливий рівень 2918, який буде виступати підтримкою ф'ючерсу. Світові ринки тим не менш показують змішану картину. Несподіване падіння промислового виробництва в Японії після вчорашнього скорочення ВВП Південної Кореї знижують апетити до ризику. Проте очікується, що ВВП США буде рости здоровими темпами в 2,5%, що дуже далеко від ранніх оцінок майже нульового зростання. Звіт буде надано о 17:30 за часом Алмати. Міжринок та індикатори. Міжринкові індикатори вказують на підвищену волатильність індексу S&P і зменшення апетиту до ризику. Волатильність підходить до глобального корекційного каналу від 26 грудня, пробій даного каналу вкаже на зменшення бичачого настрою за індексом S&P. Причому VIX вчора (+ 1,4%) відкрився вище рівня $12,5, що важливо, незабаром очікується тестування колишньої трендової лінії $13,3. Закриття вище даної лінії вказуватиме на зростання волатильності індексу S&P. Ф'ючерс на нафту тестує нижню межу каналу від 8 березня. Золото продовжує висхідний рух, незабаром очікується тест рівня +1289 (38,2%). Індикатори апетиту HYG/JNK продовжують рух в бічному каналі.

Сектори закрилися змішано. Краще за ринок був сектор охорони здоров'я (+ 1%). Гіршим був індустріальний сектор (-2%) на тлі поганих звітів 3М, водночас вийшовши з каналу зростання від 22 березня. Споживчий сектор продовжує формувати ведмежі дивергенції на Н4, денному таймфреймі й підійшов до нижньої межі каналу 24 грудня. З окремих компаній варто виділити FB (+ 5,8%), MSFT (+ 3,3%), CMCSA (+ 2,6%) і PYPL (+ 2,8%) основними тригерами зростання яких, стали звітності компаній. Сектор напівпровідників був під тиском після негативного звіту INTC (-1,9%).

Що чекаємо? Ф'ючерс на S&P вийшов з глобального каналу зростання від початку року. У найближчу сесію важливий рівень 2918, пробій даного рівня посилить корекційний рух за індексом. Для продовження бичачого сценарію важливо повернутися в канал і закритися вище 2937. Важливі звіти, які можуть вплинути на індекс: XON, CVX, TOT, SNY, AZN.

Дії. Докуповуємо основні портфельні позиції згідно зі списком buy, однак якщо 2918 буде пробита на великому обсязі, потрібно скоротити обсяг купованих позицій на 50%. Для нових позицій і портфелів можлива часткова алокація (25-30%) в облігаціях з метою подальшої закупівлі в разі корекції ринку.

Захист. При пробої 2867 на хорошому обсязі відкривати позиції в інверсних ETF TVIX, SQQQ, SDS.


Середньостроково | BUY LIST *: AAPL, ACN, ADBE, AMZN, AVGO, BA, BABA, BAC, CPRT, DIS, FB, GOOGL, GS, JPM, MA, MSFT

Середньостроково | SELL LIST:

Локально | BUY LIST: FTNT, JPM, LMT, NFLX

Локально | FIX LIST:

* для повних параметрів рекомендацій включно стоп-лосс див. останню стор. репорт

Ключові теми і новини з ринку:


(=) Ілон Маск і SEC шукають більше часу для вирішення спору про те, чи порушив генеральний директор TSLA судовий наказ, обмежуючий його у використанні Twitter.

(+) PayPal інвестує 500 мільйонів доларів у Uber за ціною IPO – WSJ

(=) В оновленні Apex Legends компанія ЕA заявляє, що, з огляду на її популярність, вона прагне виправляти проблеми з грою і висуває плани щодо майбутніх ігор Titanfall.

(=) AMZN оголошують про те, що основна безкоштовна дводенна доставка Prime стане одноденною доставкою.

(=) Генеральний директор INTC Боб Свон каже, що зниження прогнозу на фінансовий рік пов'язане зі скороченням замовлень клієнтами, Китаєм та іншими регіонами, і каже, що це результат різкого переходу до розширення охоплення компанії.

(-) Скорочення прибутку від керівництва INTC на 2019 рік зробило вплив на весь сектор напівпровідників. Під тиском виявилися NVDA, MU, QCOM, MCHP.

(=) SBUX + 0,8% на пост маркеті після змішаного звіту за Q1.

(=) AMZN + 0,6% на пост маркеті. Компанія повідомляє про результати першого кварталу, які перевершили EPS на $2,44 і відповідають оцінкам виручки з ростом на 17% р/р.

(+) SBUX оголошує про виплату квартальних дивідендів у розмірі $0,36, що відповідає прибутковості 1,87%.

(=) MCD планує розмістити робочі місця на онлайн-дошці оголошень AARP в рамках зусиль по додаванню 250 тис. співробітників протягом літа.

(=) Виконувач обов'язків міністра оборони Патрік Шанахан очищений від правопорушень при розслідуванні його зв'язків з Боїнгом.

(+) Аналітик BTIG Марк Палмер підтверджує свій рейтинг покупки на PYPL.  Одна з причин - у продукту Venmo було 40 мільйонів користувачів і вони обробили замовлень на $21 млрд, збільшившись на 73% в річному численні.

(=) Comcast веде переговори про продаж своєї 30% -ої частки в Hulu компанії Disney.

(=) JNJ оголошує про виплату квартальних дивідендів у розмірі $0,95 на акцію, збільшившись на 5,6% в порівнянні з попереднім дивідендом в розмірі $0,90. Річна прибутковість 2,73%.

(+) VZ назвав ще 20 міст, які отримають послугу 5G Ultra Wideband у цьому році, і відкрив попередні замовлення для моделі Samsung Galaxy S10 5G.

(+) UBS збільшує цільову ціну AAPL з $215 до $ 235. Аналітик Тімоті Аркур вважає, що інвестори «недооцінюють ступінь/терміни, в які нові сервіси можуть приносити дохід».

(+) UBS підвищує рейтинг FB з нейтрального до покупки і підвищує цільовий показник з $170 до $240 доларів після отримання прибутку.

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»