US Daily: звітності як драйвер зростання 25.04.2019

Сезон звітності в самому розпалі, понад 30% компаній S&P надали свої звіти …

В середу. Індекс S&P показав деяку корекцію, закрившись нижче рівня 2930. Що цікаво, індекс повернувся в канал зростання від 4 березня. На даний момент 80% компаній S&P, які повідомили про результати, вже перевищили очікувані оцінки.

Сьогодні. Ф'ючерс на S&P повернувся в канал зростання від 21 лютого. Водночас у ф'ючерсу є підтримка у вигляді трендової лінії від 27 грудня (рівень 2923). За ф'ючерсом Nasdaq спостерігається ведмежа дивергенція на Н4. Інвестори поступово переносять фокус уваги зі звітностей компаній на звіт по ВВП США за перший квартал у п'ятницю. Білл Мерц, глава відділу досліджень в US Bank Wealth Management, бачить слабкість в економічних даних по всьому світу, що викликає побоювання в потенційному уповільненні економічного зростання США. У зв'язку з цим звіт по ВВП набуває більшої значущості.

Міжринок та індикатори. Міжринкові індикатори дають змішані сигнали за індексом S&P. Волатильність вже приблизно тиждень тримається вище 12, не підтверджуючи таким чином зростаючий тренд в акціях. Причому VIX вчора (+ 1,4%) відкрився вище рівня $12,5, що важливо, незабаром очікується тестування колишньої трендової лінії $13,3. Закриття вище даної лінії буде вказувати на зростання волатильності індексу S&P. Ф'ючерс на нафту WTI торгується в каналі зростання, незабаром відбудеться тестування нижньої межі каналу від 28 березня. Золото відскочило від рівня Фібоначчі $1275 (0,5%), пробій рівня $1281 посилить вірогідність тестування рівня Фібоначчі $1289 (38,2%). Індикатори апетиту HYG/JNK не змогли оновити максимум, що вказує на деякий бічний рух в період майбутнього звіту ВВП.

Сектори закрилися змішано. Краще за ринок був комунальний сектор (+ 0,6%). Гірше ринку був сектор охорони здоров'я (-0,6%). Що важливо, сектор енергоносіїв незабаром буде тестувати локальний мінімум від 3 квітня. Комунальний сектор відскочив від рівня Фібоначчі $57,2 (23,6%). Споживчий сектор продовжує формувати ведмежі дивергенції на Н4 і денному таймфреймі. З окремих компаній варто виділити FB (+ 7,6% після закриття ринку) на сильній звітності та перспективи монетизації реклами в сервісах компанії.

Що чекаємо? Ф'ючерс на S&P показує слабкий корекційний рух напередодні нового дня звітів. Ряд звітностей таких компаній як AMZN, INTC, CMCSA, MMM, MO може викликати сильний, високоволатильний рух по ф'ючерсу. Основний бичачий сценарій зростання передбачає відбій від нижньої межі каналу від початку року і далі поновлення історичного максимуму. Однак при пробої даного каналу, ключовими рівнями підтримки будуть 2918, 2900.

Дії. Докуповуємо основні портфельні позиції згідно зі списком buy, однак якщо 2918 буде пробита на великому обсязі, потрібно скоротити обсяг купованих позицій на 50%. Для нових позицій і портфелів можлива часткова алокація (25-30%) в облігаціях з метою подальшої закупівлі в разі корекції ринку.

Захист. При пробої 2867 на хорошому обсязі відкривати позиції в інверсних ETF TVIX, SQQQ, SDS.

 

Середньостроково | BUY LIST *: AAPL, ACN, ADBE, AMZN, AVGO, BA, BABA, BAC, CPRT, DIS, GOOGL, GS, INTC, JPM, MA, MSFT

Середньостроково | SELL LIST:

Локально | BUY LIST: FTNT, JPM, LMT, MMM, NFLX

* для повних параметрів рекомендацій включно стоп-лосс див. останню стор. репорт

Ключові теми і новини з ринку:

(=) LMT оголошує про виплату квартальних дивідендів у розмірі $2,20 на акцію. Річна прибутковість дивідендів 2,67%.

(=) SoftBank інвестує $125 млн в програму від GOOG, який планує надати доступ в Інтернет через розміщення мережевого обладнання на безпілотниках і повітряних кулях розташованих в стратосфері.

(+) TSLA очікує, що завод Gigafactory Shanghai зможе повністю реалізувати свій виробничий потенціал до кінця року і очікується, що капітальні витрати на одиницю потужності будуть менше половини того, що компанія в даний час бачить на підприємстві Freemont.

(+) MSFT + 4% на пост-маркеті, після сильного звіту і поновлення прогнозу.

(=) BAC оголошує про виплату квартальних дивідендів у розмірі $0,15 на акцію, що відповідає річній прибутковість 2,0%.

(=) PYPL відзвітував нейтрально, EPS $0,78 (консенсус $ 0,68). Виручка склала $4,13 млрд (+ 11,9% р/р).

(=) AMZN тестує програму, яка допоможе торговцям боротися з порушенням патентних прав шляхом підключення позивача, відповідача та стороннього юриста для оцінки справи.

(-) За оцінками StreamingObserver, NFLX може втратити до 8,7 млн абонентів в США через Disney Plus. 12,3% нинішніх передплатників NFLX вказали, що можуть скасувати послугу і отримати Disney Plus, в той час як 2,2% заявили, що безперечно скасують послугу.

(=) Фірми Уолл-стріт зазнали критики за відсутність жінок або членів меншин на керівних постах. Раніше в цьому місяці американські законодавці чинили тиск на генерального директора JPM Джеймі Даймона та інших керівників банків з даного питання.

(-) Співробітники МЮ США рекомендують, щоб врегулювання з GS за його роль в корупційному скандалі з 1 МБ в Малайзії має включати в себе визнання провини, повідомляє FT.

(=) Акції BA зберігають стійке зростання, навіть після слабкого звіту. Інвестори раді, що компанія усунула несправність 737 MAX, і її баланс залишається стабільним.

(=) Виступаючи на медіа/телекомунікаційній конференції в Індонезії, Майер говорив, що «Netflix - це сервіс дуже високої якості. Ми пропонуємо зовсім інший контент» з планами Disney Plus.

(=) Індекс Philadelphia Semiconductor виріс на 1,6%, незважаючи на попередження Texas Instruments про те, що циклічний спад тільки починається. Дані SEMI, що показують, що рахунки на оплату в Північній Америці за березень склали $1,83 млрд, знизившись на 25% р/р  і на 2% за місяць.

(=) Підтверджуючи більш ранні повідомлення, T погодилася продати свою площу 30 Hudson Yards в Західному Манхеттені за $2,2 млрд.

(=) За даними TJI Research, клієнти AMZN повідомляють про отримання електронних листів про послугу PillPack по доставці ліків щомісяця без витрат на доставку.

 

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»