В індекс S&P500 включені 3 компанії, Tesla туди не ввійшла

Цього місяця в розрахунок індексу S&P500 додадуть три нові компанії. При цьому в їх число не включена Tesla. Цими компаніями є Catalent Inc, Etsy Inc, Teradyne Inc.

Тільки 22% аналітиків з боку продажів, що відслідковуються FactSet, вважали станом на полудень п'ятниці, що акції Tesla варто купувати.

Акції цієї компанії подорожчали більш ніж на 31% з моменту оголошення прибутку за другий квартал у другій половині дня 22 липня. На минулому тижні акції постраждали в результаті їх дроблення (спліт), оголошення про план продажу на суму до $5 млрд. Проте в цілому акції в цьому році зросли в 5 разів, в результаті ринкова капіталізація компанії досягла $380 млрд на момент закриття торгів в п'ятницю.

Три компанії, що входять в S&P Midcap 400, перемістяться в більш значимий індекс, замінивши собою компанії, які перейдуть в згаданий індекс: H&R Block Inc, Coty Inc, Kohl's Corp. Зміни вступлять в силу до відкриття торгів 21 вересня.

На тлі даної інформації акції Tesla впали більш ніж на -6% після закриття торгів.

При цьому дехто з аналітиків вважає питанням часу включення Tesla в індекс S&P 500. Наступне рішення комісії S&P буде через 3 місяці. Щоб бути впевненим, що Tesla потрапить в індекс, потрібно щоб компанія відзвітувала про прибуток вище отриманої виручки через регуляторні особливості ринку. Включення акцій Tesla в індекс можна очікувати протягом наступних 12 місяців.

Проте, у найближчі дні акції Tesla буде під тиском, очікувана просадка близько 10-12% від максимумів.

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»