Виручка розробника чіпів CEVA сягнула рекордної відмітки

Компанія-розробник чіпів різного призначення CEVA, Inc. (CEVA, NASDAQ) опублікувала звіт за другий квартал 2020 р. Згідно зі звітом компанія досягла рекордної виручки й уклала нові партнерські відносини.

У кварталі, що завершився 30 червня, загальна виручка зросла на 28% рік до року до $23,6 млн. Виручка від роялті збільшилася на 33% до $10,1 млн. Значний внесок внесли зростаючі на 77% доходи від ліцензування в сегменті базових станцій і IoT. Збиток GAAP склав $1,1 млн, збиток на акцію $0,05 в порівнянні зі збитком $1,5 млн і $0,07 роком раніше.

За квартал CEVA уклала вісім ліцензійних угод: три на поставку продуктів для розумних сенсорів, і п'ять - на комунікаційні чіпи. Одна з угод було з новим клієнтом. Цільові ринки клієнтів включають автомобільні трансмісії, що носяться пристрої, справжні бездротові стереонавушники і ряд пристроїв IoT. Одна угода була укладена з китайським замовником, інші - в США.

Раніше аналітики відзначили важливу роль, яку відіграє CEVA на ринку напівпровідників для мереж 5G, Wi-Fi 6 і інтернету речей (IoT). Компанія зазнала тиск з-за ускладнення торговельних відносин між США і Китаєм в 2019 р, а також COVID-19 в поточному. Але навіть незважаючи на це, у другому кварталі CEVA змогла отримати найвищий дохід в своїй історії. Керівництво компанії розраховує на продовження зростання завдяки участі CEVA в ключових тренди цифрової трансформації економіки.

За останні 12 місяців акції CEVA подорожчали на 49,88% до $45,58 на торгах 10 травня. Ринкова капіталізація склала $987,72 млн.

 


Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»