Китайський стартап, виробник електричних автомобілів Xpeng Motors, повідомила в четвер, що збільшить розмір IPO на Нью-Йоркській біржі більш ніж на третину - до 1,5 млрд доларів з самого початку заявлених $1,1 млрд.

Компанія планує використовувати залучені кошти для дослідження і розвитку (R&D). У планах компанії - істотно наростити обсяг продажів.

Збільшення обсягу залучених під IPO коштів стало можливим завдяки активному інтересу інвесторів до альтернативних - екологічно чистим - джерел енергії.

Як повідомив директор компанії, Xpeng зосередить свою діяльність на виробництві автомобілів для мас-маркету. Примітно, що китайський автомобільний ринок масового споживання - найбільший в світі.

Великий інтерес до придбання акцій компанії проявили такі китайські компанії-гіганти як Alibaba і Xiaomi. Андеррайтери розміщення - BofA Securities, Credit Suisse і J.P. Morgan.

Торги депозитарними розписками компанії на NYSE стартують найближчим часом на біржі NYSE під тікером XPEV.

Згідно з поданими компанією документів, первісна оцінка розписок становила $11 - $13 за штуку, але на тлі ажіотажного попиту їх ціна виросла до $15.

Найближчий конкурент компанії на світовому ринку - Tesla, акції якої останнім часом демонструють бурхливе зростання.

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»