Єдиноріг JFrog подав заявку на IPO

Софтверна компанія JFrog подала заявку на IPO і планує вийти на біржу NASDAQ під тікером FROG. У компанії є цінна технологія, і оцінка JFrog може перевищити $2 млрд.

У JFrog є власна платформа, яка забезпечує процес розробки програмного забезпечення від етапу технічного завдання до релізу готового продукту. Платформа використовує сучасний модульний підхід, коли готові блоки програмного коду (в JFrog їх називають "артефактами") використовуються для прискорення створення складних рішень. Таким чином скорочується час розробки. Це дуже важливо, оскільки в даний час при створенні складних виробів, наприклад літаків, затримки із запуском в експлуатацію зазвичай пов'язані зі збоями в роботі програмного забезпечення. Кількість рядків коду в різних технічних рішеннях зростає, і проблема буде ускладнюватися. Яскравим прикладом є автомобілі, які за 20 років зробили крок від простих мікроконтролерів з кількома рядками коду до складних програмно-апаратних комплексів з автопілотом і хмарним підключенням.

Таким чином, JFrog працює на перспективному ринку, який може забезпечити стійке зростання продажів.

У заявці на IPO JFrog вказала початковий намір залучити $100 млн, але обсяг пропонованих акцій поки невідомий. Очікувана оцінка - приблизно $2 млрд.

У 2019 р виручка JFrog склала $105 млн, збільшившись на +65% рік до року. Збиток склав $5 млн, тоді як в 2018 році він був $26 млн. Позитивна динаміка збереглася і в перші шість місяців 2020 Виручка виросла на +50% рік до року до $69 млн, а збиток скоротився до $426 тис. При цьому у компанії великий запас готівки і еквівалентів: $170 млн.

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»