Тримаємо курс на заробіток. У яких перспективних ІРО можна взяти участь найближчим часом

Тримаємо курс на заробіток. У яких перспективних ІРО можна взяти участь найближчим часом

2020 рік став рекордним за кількістю ІРО. Всього на фондовий ринок вийшли 1415 компаній, 494 з яких розмістили акції на біржах США. 2021-ий перейняв естафету у попередника та не збавляє оберти. Цьогоріч акціями почнуть торгувати багато перспективних емітентів. 

 

Хіт-парад ІРО 24-25 березня

 

Протягом 2 днів на ринок вийшли 6 компаній, на акціях яких можна чимало заробити. Якщо ви не встигли взяти участь у первинному розміщенні акцій, можете купити їх з ринку. Аналітики прогнозують непоганий заробіток власникам цих цінних паперів. 

 

  • SEMrush Holdings. Це розробник платформи для управління цифровим маркетингом, яка дає змогу показувати рекламні оголошення визначеній цільовій аудиторії брендів. Кількість клієнтів SEMrush Holdings за 2020 рік зросла з 54 тис. до 67 тис., а виручка збільшилася на 36%. 
  • Vizio Holding Corp. Виробник смарт-телевізорів і саундбаров, розробник операційної системи для смарт-телевізорів SmartCast. У 2019 році компанія продала 5,9 млн телевізорів, а у 2020 році — 7,1 млн. За цей же період база користувачів компанії склала 7,6 млн і 12,2 млн відповідно.
  • Alignment Healthcare. Це творець платформи медичних послуг для літніх американців. Компанія виграє від довгострокового тренду. Очікується, що чисельність похилих людей у США зросте з 56,1 млн сьогодні до 73,1 млн у 2030 році.
  • Design Therapeutics. Розробляє нові терапевтичні засоби для лікування генетичних захворювань. Перше дозування людини препаратом компанії заплановане на І-ІІ квартали 2022 року. 
  • LAVA Therapeutics BV. Компанія розробляє платформу біспецифічних антитіл для лікування онкології. Головний препарат компанії практично готовий до фази 1/2a клітинних випробувань. 
  • Diversey Holdings. Це постачальних засобів для чищення та гігієни для готелів, лікарень тощо. Компанія обслуговує понад 85 тис. клієнтів у 80+ країнах. Виручка DSEY у 2020 році зросла на 1,8%. 

 

Довгоочікуване ІРО Coursera

 

В останній день березня один із найбільших і найвідоміших провайдерів онлайн-курсів Coursera проведе лістинг на NYSE під тікером COUR. Coursera співпрацює з навчальними закладами, які публікують і ведуть в системі курси з різних галузей знань. З початком пандемії коронавірусу понад 4000 коледжів і університетів запустили на Coursera свої безкоштовні програми онлайн-навчання. 

 

Станом на 31 грудня 2020 року на платформі зареєструвалося понад 77 млн учнів і більш ніж 2 тис. організацій. 

 

«Єдинорогом» Coursera стала у квітні 2019 року, коли залучила від інвесторів $103 млн при оцінці в $1,6 млрд. У 2019 виручка компанії склала $184,4 млн, а у 2020 році зросла на 59% до $293,5 млн. Але при цьому чистий збиток компанії склав $66,8 млн, збільшившись за рік на 43%.

 

Заплановані ІРО 

 

А ось добірка найцікавіших компаній, які планують провести IPO або вийти на біржу через злиття зі SPAC.

 

  1. Deliveroo. Це британський сервіс доставки їжі, який реалізує інноваційну модель ghost kitchens (потокові кухні в дешевих житлових районах, що видають замовлення тільки кур'єрам). Це IPO може стати найбільшим в Британії за 10 років з оцінкою капіталізації компанії у 8,8 млрд ф. ст. (понад $12 млрд).
  2. Frontier Group Holdings. Американська бюджетна авіакомпаніяпланує лістинг на NASDAQ. Її операційна виручка у 2019 році зросла на 16,3%, до $2,5 млрд. Через пандемію COVID-19 у 2020 році цей показник упав вдвічі, до $1,25 млрд, але інвестори очікують на повернення докризових рівнів через відновлення економіки.
  3. Vaccitech Ltd. Цей стартап може дебютувати на біржі з вакциною проти COVID-19, над розробкою якої працювали AstraZeneca та Оксфордський університет. Інвестори націлені на оцінку IPO майже $700 млн, при цьому вартість Vaccitech може вирости до $1 млрд до кінця року.
  4. WeWork. Це одна з найбільших мереж коворкінгу у світі. Планує вийти на біржу з оцінкою у $9 млрд, включаючи борг в результаті злиття зі SPAC. Збитки компанії скоротилися з $3,5 млрд у 2019 році до $3,2 млрд у 2020-му.
  5. WeDoctor. Це китайські онлайн-клініки, які об'єднують телемедицину та страхування.У країні до сервісу підключені майже 7 тис. лікарень і понад 15 тис. аптек. IT-частину стартапу з хмарним сховищем даних про пацієнтів (20% населення Китаю) виділять в окрему структуру, що не увійде до публічної компанії.
  6. Traveloka. Індонезійський стартап, який розширив список послуг з онлайн-продажу турів, включивши туди доставку їжі, записи на косметичні процедури, онлайн-покупки та придбання товарів у борг. Provident Acquisition і Cova Acquisition оцінюють Traveloka у $5 млрд

 

До речі, трендом 2021 року є інвестування через смартфон. На ІРО найпопулярнішого онлайн-брокера США Robinhood також очікують інвестори по всьому світу, адже потенціал онлайн-інвестування величезний. Розміщення компанії на NASDAQ, яке планується вже найближчим часом, стане однією з найяскравіших подій 2021 року.

 

Купувати акції компаній на ІРО ви можете через Freedom Finance. До речі, в Україні послуги інтернет-трейдингу для клієнтів надає тільки Фрідом Фінанс через додаток Tradernet.

 

Популярные статьи

Закажите бесплатную консультацию про услуги ООО «ФРИДОМ ФИНАНС УКРАИНА»