Перегляд рейтингів дочірніх компаній Freedom Holding Corp.

Рейтинги АТ «Банк Фрідом Фінанс Казахстан», казахстанських брокерських компаній АТ «Фрідом Фінанс» і Freedom Finance Global PLC, а також європейського брокера Freedom Finance Europe Ltd. міжнародне рейтингове агентство знизило з «В» до «B-». 

Це закономірне формальне рішення лише опосередковано пов'язане із переоцінкою кредитоспроможності брокерських компаній холдингу. Як зазначають в агенції Standard & Poor's Global Ratings, прямий вплив ситуації в Україні на компанії холдингу буде обмеженим, принаймні у короткостроковій перспективі.

Брокерські компанії, що входять до складу холдингу, надають своїм клієнтам доступ до міжнародних ринків, і акції іноземних компаній переважають у їхніх портфелях. Отже, основну частину виручки холдингу становлять комісійні від торгівлі американськими паперами.

Тімур Турлов, CEO Freedom Holding Corp., коментує: «Зниження кредитних рейтингів дочірніх компаній холдингу є прогнозованим побічним ефектом військового вторгнення в Україну і міжнародних санкцій, що послідували за цим. Як ми вже зазначали, ми докладаємо всіх зусиль для забезпечення добробуту всіх наших співробітників, які перебувають в Україні. Хоча повний масштаб наслідків від санкцій наразі не очевидний, ми продовжуємо свою діяльність у Казахстані, Узбекистані, Киргизстані, Європі та США. При цьому наша поточна позиція ліквідності залишається стабільною».

 

Популярные статьи

Закажите бесплатную консультацию про услуги ООО «ФРИДОМ ФИНАНС УКРАИНА»