Підтверджено рейтинги Freedom Holding Corp. та її дочірніх компаній

Міжнародна агенція S&P Global Ratings підтвердила довгостроковий кредитний рейтинг Freedom Holding Corp. на рівні «B-», довгострокові та короткострокові кредитні рейтинги АТ «Фрідом Фінанс», Freedom Finance Europe Ltd, Freedom Finance Global PLC та АТ «Банк Фрідом Фінанс Казахстан» на рівні «B/B».

Рейтинг Freedom Holding Corp. та її дочірніх компаній виведені зі списку CreditWatch Negative («рейтинги на перегляді з негативними очікуваннями»), до якого їх помістили 24 серпня 2023 року.

«Наші рейтинги Freedom Holding Corp. та ключових дочірніх компаній групи відображають, з одного боку, її сильні сторони як організації, що надає фінансові послуги, бізнес якої зростає, приносить прибуток, і його диверсифікація продовжує підвищуватися, а з іншого – притаманні компанії високі ризики, пов'язані з ринками, на яких вона працює, та її організаційною структурою», – констатується у звіті S&P Global Ratings.

Перегляд прогнозу рейтингу Холдингу та його дочірніх компаній з «Негативного» на «Стабільний» у найближчі 12 місяців відбудеться, якщо в S&P Global Ratings переконаються, що заходи щодо зміцнення практики корпоративного управління та управління ризиками групи будуть довгостроковими. Водночас коефіцієнт RAC повинен буде стабілізуватися на поточному рівні, чому сприятимуть сильні показники прибутку та обмежена кількість угод щодо придбання активів.

Популярные статьи

Закажите бесплатную консультацию про услуги ООО «ФРИДОМ ФИНАНС УКРАИНА»