ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА» виконуватиме функції маркет-мейкера на Українській біржі

ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА» підтримуватиме ліквідність ринку облігацій внутрішньої державної позики (ОВДП) на АТ «Українська біржа». 

 

Торгівець цінними паперами виставлятиме двосторонні котирування (на продаж та купівлю) за ОВДП як маркет-мейкер. Це допоможе підвищити інтерес інвесторів до цих цінних паперів, збільшити ліквідність ринку облігацій України та залучити професійних учасників ринку до «живих» торгів на біржі. Професійні учасники й інвестори зможуть виставляти свої котирування в певному коридорі цін, який залежить від ринкової кон’юнктури.

 

«Цей крок показує готовність компанії ФРІДОМ ФІНАНС УКРАЇНА брати активну участь у процесах відродження фондового ринку України, зокрема, у такому інструменті як внутрішні облігації України. Ми зацікавлені в розвитку ринку та підтримці його інфраструктури на належному рівні, адже ТОВ «ФРІДОМ ФІНАНС УКРАЇНА» є стратегічним партнером Української біржі», — зазначає Марина Машковська, генеральний директор ТОВ «ФРІДОМ ФІНАНС УКРАЇНА».

 

«Маркет-мейкери відіграють дуже важливу роль у розвитку біржового ринку — вони підтримують початкову ліквідність і згладжують різкі коливання цін. На Українській біржі у 2009 році маркет-мейкери з’явилися спочатку за акціями, через рік — за ф’ючерсами. Зараз настав час для двосторонніх котирувань за ОВДП, завдяки яким цей клас цінних паперів буде більш привабливим для українських інвесторів», — Олексій Сухоруков, директор із розвитку АТ «Українська біржа». 

Популярные статьи

Закажите бесплатную консультацию про услуги ООО «ФРИДОМ ФИНАНС УКРАИНА»