Акції Inphi в ході торгів піднімалися на 29% на тлі новини про продаж бізнесу

Компанія - розробник технологій оптичних комунікацій Inphi Corporation (IPHI, NYSE) буде придбана виробником систем комунікацій Marvell (MRVL). Про це відповідну заяву зробив генеральний директор Marvell Метт Мерфі, що стало причиною зростання котирувань IPHI до $140,6 на торгах 29 жовтня. Станом на 02.11.2020 ціна скоректувалася до $137,85.

Ми відзначали затребуваність рішень компанії Inphi і її технологічних партнерів на ринку обладнання для мідних і волоконно-оптичних ліній зв'язку (ВОЛЗ). Повідомлення про угоду вартістю близько $10 млрд було пізніше, підтверджуючи позитивну оцінку.

На думку глави Marvell, придбання Inphi доповнить портфель рішень його компанії в сегменті мідних ліній зв'язку, які широко використовуються для з'єднань серверів всередині центрів обробки даних. Такі сполуки мають порівняно невелику довжину, але дуже багато сполук. Це робить застосування ВОЛЗ в даному сегменті скрутним, так як оптичні конектори вимагають трудомістких процесів чистки і з'єднання. Тому всередині дата-центрів застосовуються мідні лінії, а між дата-центрами - оптичні.

Також покупка Inphi дозволить компанії Marvell зміцнити позиції на ринку мереж 5G, яким потрібне високошвидкісне підключення до дротяних мережах, пов'язаних з вузлами розподілу трафіку.

Треба відзначити, що адвокатська фірма Rigrodsky & Long повідомила про початок вивчення можливих порушень пов'язаних з продажем Inphi. За умовами угоди, акціонери Inphi в якості компенсації отримають акції Marvell і $66 готівкою за акцію IPHI. Ймовірно, деякі інвестори порахували цю пропозицію недооціненою.

Популярные статьи

Закажите бесплатную консультацию про услуги ООО «ФРИДОМ ФИНАНС УКРАИНА»